Izredni previdnostni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa COVID-19

Posted by:

obvestilo_epidemija_2

V naši župniji bomo izredne ukrepe, predpisane s strani Slovenske škofovske konference, uveljavljali na naslednji način:

1. Do nadaljnjega so odpovedane vse svete maše v župnijski cerkvi in na podružnicah, podeljevanje zakramentov, zakramentalov (blagoslovi …), ljudske pobožnosti, župnijska praznovanja in drugi dogodki ter vsa srečanja.

2. Svete maše bodo darovane izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov po sprejetih mašnih namenih (razen če želite, da se namen, darovan za dogovorjeni termin, preloži). Mašni nameni bodo (kakor doslej) tedensko oznanjeni v oznanilnem listu, ki je dostopen na spletni strani, na oglasni deski in v cerkvi.

3. Škofje do preklica podeljujejo slovenskim katoličanom spregled od dolžnosti udeležbe pri nedeljski sveti maši. Verniki naj nadomestijo odsotnost od svetega bogoslužja z molitvijo, postom, dobrimi deli, prebiranjem Božje besede, spremljanjem svete maše po radiu, TV oziroma spletu ter s prejemom duhovnega obhajila.

4. Župnijska cerkev sv. Martina bo v petek in soboto, 13. in 14. marca, odprta med 17. in 18. uro za krajšo osebno molitev zdravih vernikov pod pogojem, da v cerkvi ne bo več kot 10 oseb in bodo med seboj oddaljene vsaj 1,5 metra. V nedeljo, 15. marca,  bo cerkev za molitev pod enakimi pogoji odprta med 8. in 10. uro ter 17. in 18. uro. Od ponedeljka dalje bo cerkev med tednom odprta zjutraj med 8. in 9. uro ter popoldne med 17. in 18. uro. Prosimo, upoštevajte pogoje obiska cerkve.

5. Pogreb se opravi brez pogrebne svete maše in samo z najožjimi sorodniki. Pogrebna sveta maša bo lahko darovana po preklicu tega navodila.

6. Podeljevanje zakramenta svetega krsta in poroke se preloži.

7. Do preklica po župnijah ni verouka. Starši ste naprošeni, da doma poživite osebno in družinsko molitev ter na temo snovi svojega otroka odpreta kakšen pogovor. Otroci ob pomoči staršev predelajte naslednja tri poglavja v veroučnem gradivu. Odpade tudi načrtovani duhovni vikend za sedmošolce, birmanska sobota za birmance, srečanje za starše in botre birmancev …

8. Župnijska pisarna je do nadaljnjega zaprta. Verniki se lahko name obrnete po telefonu (03 897 56 80 ali 031 367 839) oziroma e-pošti.

9. Vsi verniki (še zlasti starejši) naj se preventivno samoizolirajo ter posvetijo čas molitvi za zdravje bolnikov, zdravstvenega osebja in čim prejšnji konec epidemije.

Oče usmiljenja in tolažbe,
tvoj Sin Jezus Kristus
nam je s križem pokazal vrednost trpljenja.
Pomagaj našim bratom in sestram,
ki že nosijo križ bolezni in so preizkušani.
Nakloni jim izboljšanje zdravja,
njihovim svojcem pa poguma in zaupanja.
Vsem zdravstvenim delavcem nakloni moči in zdravja,
da bodo vztrajali v ljubezni do bolnikov;
raziskovalcem pa, da bodo čim prej odkrili uspešno zdravilo.
Nam in vsemu svetu daj svoj blagoslov,
da bomo rešeni bolezni
in se ti bomo mogli s tvojo Cerkvijo zahvaljevati.
Amen.

Sv. Marija, zdravje bolnikov – prosi za nas.
Sv. Rok, zavetnik zoper kužne bolezni – prosi za nas.
Vsi božji svetniki in svetnice – prosite za nas.

Vsi preventivni ukrepi: https://katoliska-cerkev.si/izredna-navodila-slovenskih-skofov-za-preprecevanje-sirjenja-koronavirusa-covid-19-odpoved-svetih-mas-do-preklica

0
  Povezane objave
  • No related posts found.