5. – 12. april 2020

Martinova oznanila 05.04.2020


Druga oznanila in dogodki:

IZREDNI UKREPI: svete maše bodo darovane zasebno, brez prisotnosti vernikov po sprejetih mašnih namenih (namene lahko prestavite ali naročite po telefonu ali e-pošti). Sveto mašo iz župnijske cerkve sv. Martina lahko spremljate v živo vsak dan ob 18. uri (oz. glede na oznanila) in ob nedeljah ob 10. uri preko Facebook strani Župnija Velenje – sv. Martin.

Župnijska cerkev bo med tednom odprta med 17. in 17.45 uro (na veliko soboto do 18.30) za krajšo osebno molitev zdravih vernikov pod pogojem, da v cerkvi ne bo več kot 10 oseb in bodo med seboj oddaljene vsaj 1,5 metra. Ob nedeljah bo cerkev za molitev pod enakimi pogoji odprta med 9. in 9.45. uro. Prosimo, upoštevajte pogoje obiska cerkve.

VÉLIKI ČETRTEK – V duhu Jezusovega povabila učencem na Oljski gori: »Ostanite tukaj in bedite z menoj!« namenite na veliki četrtek zvečer po maši nekaj časa za molitev za duhovne poklice, letošnje prvoobhajance, birmance in vse župnijsko občestvo – v duhu povezani z Jezusom na Oljski gori in v ječi. Spremljanje molitve bo mogoče tudi preko FB strani župnije.

VÉLIKI PETEK – KRIŽEV POT – Na veliki petek vabljeni ob 15. uri (preko Facebook strani) k pobožnosti križevega pota, ki ga pripravljajo animatorji poletnega oratorija.

VELIKA SOBOTA – Blagoslov ognja zjutraj odpade, blagoslov velikonočnih jedil obhajajte doma, priporočljivo v povezavi z blagoslovom jedil, ki bo ob 15. uri v cerkvi (preko FB strani).

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 12. 4. 2020, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o Veliki noči; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 05.04.2020

vodič Slovenske škofovske konference o praznovanju Velike noči v času epidemije

Zgodovina oznanil...>

Leave a Reply

avatar
300