28. november – 5. december 2021

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 5. 12., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek z naslovom »2. adventna nedelja; praznik Brezmadežne; sv. Miklavž (adventni svetnik)«; pripravila ga bo Nina Krt. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Za vstop v cerkev je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Prosimo vas, da ob vstopu v cerkev pristojni osebi pri vhodu pokažete osebni dokument in COVID zeleno potrdilo (v tiskani ali elektronski obliki). Osebe, ki ne izpolnjujejo PCT pogojev, žal ne morejo vstopiti v cerkev.

V cerkvi je obvezna uporaba zaščitnih mask (samo kirurška maska ali maska tipa FFP2) in vzdrževanje medsebojne razdalje (vsaj 1,5 m). Hvala za vaše sodelovanje.

Prosimo, da spremljate medije in upoštevate morebitna nova navodila glede obiska cerkva.

V adventu, ko se pripravljamo na božične praznike, smo še prav posebej povabljeni k sv. spovedi. Otroci bodo imeli spoved v času verouka, ostali pa smo vabljeni k spovedi med tednom pred sv. mašo, ob nedeljah pa med sv. mašami. Izkoristimo priložnosti, ki jih imamo in s spovedjo ne čakajmo na zadnje dni pred božičem.

Prihodnjo nedeljo nas bo pri nedeljskih mašah ob 9h v Škalah ter ob 10h pri Sv. Martinu obiskal sv. Miklavž. Otroci lepo vabljeni, da se udeležite sv. maše in Miklavževega obiska.

Tudi letos imamo svetopisemske urice za otroke stare od 3 do 6 let. Srečanja so ob četrtkih, ob 17. uri. Starši lahko svoje otroke prijavite v zakristiji. Vabljeni.

Danes (28. 11.) obhajamo nedeljo Karitas. Nabirka je namenjena Škofijski Karitas v Celju in Župnijski Karitas. Bog povrni za vaše darove!

V soboto, 11. 12., ob 18.00, bo v cerkvi duhovna obnova za župnijske sodelavce. Vabljeni.

Župnija Mozirje organizira ADVENTNE VEČERE, ki bodo na ZOOM-u 4 torkove večere. To bodo večeri duhovnosti, skupne hoje – sinodalnosti in pogovora o župniji, ko se bomo ob adventni Božji Besedi pogovarjali, v kakšni župniji živimo, koliko nam župnija pripomore k duhovnemu življenju in kako lahko skupaj kaj spremenimo. Prvo srečanje bo v torek,       30. 11. 2021, ob 20. uri na ZOOM-u. Povezavo najdete na spletni strani www.apostol.si ter na Facebook strani župnij Velenje – sv. Martin in Velenje – bl. Anton Martin Slomšek.

Na voljo vam je Marijanski koledar (2,50 €) in Mohorjeva pratika (6,50 €).

VELENJE – SV. MARTIN

GOD SV. BARBARE: 4. decembra goduje sv. Barbara, zavetnica rudarjev. Ker je Velenje “knapovsko mesto” in je že več kot 140 let močno povezano s premogovništvom, v soboto, 4. 12. 2021, vabimo vse (upokojene) rudarje k sveti maši ob 19.00. Zbor uniformiranih  rudarjev bo ob 18.30 pred zakristijo. “Naj živi nam večno, naš rudarski SREČNO!”

V torek, 30. 11., bomo po večerni sv. maši imeli srečanje molitvene skupine. Vabljeni vsi, ki pred sv. mašo molite rožni venec, tisti, ki bi se želeli pridružiti tej molitvi in vsi, ki želite spoznavati nove načine molitve in tako poglobiti svoj odnos z Bogom.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

Oznanila_1. ADVENTNA NEDELJA (28. 11. 2021)

Druga oznanila in dogodki:

Zgodovina oznanil…>

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments