Mladi smo se udeležili škofijafest v Celju

Posted by:

V soboto, 13. 4. 2013, smo se mladi z naše župnije skupaj s katehistinjo Cvetko in župnikom Jankom odpravili v Celje, kjer je potekalo že tradicionalno srečanje mladih oziroma tako imenovani škofijafest za celjsko škofijo. Duhovno bogato srečanje z versko vsebino ter družabno popestritvijo se je pričelo v salezijanskem mladinskem centru. V kapeli nas je pričakal vedno razpoloženi škof Stanislav Lipovšek, ki je skupaj s svojimi duhovniki daroval sveto mašo. Toda ta sveta daritev ni bila običajna, saj je gospod škof v sodelovanju s skavtoma zaigral evangelijski odlomek o učencih na poti v Emavs. Tudi pridiga je bila izredno zanimiva predvsem zaradi pozitivne osebnosti škofa in načela, ki se ga je dotaknil: »Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti.« Načela se gospod Lipovšek več kot očitno drži.

Po sveti maši so se zunaj na igriščih začele tekme v nogometu, košarki ter odbojki. Med tem pa je v dvorani potekal kviz o papežu Janezu Pavlu II. in o vsebini vere iz Youcata, kjer so se pomerile ekipe iz 14 župnij. Imeli smo kar dve ekipi – Velenje Sv. Martin (Jan, Žiga, Nikita) in Velenje (Eva, Ana, Nina). Bili smo zelo skoncentrirani in polni znanja nestrpno pričakovali vprašanja. Tukaj so bili tudi naši zagreti navijači, ki so nas spodbujali pri vsakem odgovoru. Po prvem delu je bila ekipa Velenje na 7, Velenje Sv. Martin pa na 9. mestu.

 Nogomet smo igrali: Blaž Sobočan, Uroš Grebenšek, Davor Praprotnik, Fran Slemenšek, Florjan Arčan, Miha Sobočan in moja malenkost Luka Razboršek. Sicer smo bili na začetku »zelo demotivirani zaradi črnogledosti našega trenerja Davorja, vendar smo si na koncu priigrali nadvse zasluženo četrto od sedmih mest. Tekme so bile resda naporne in utrujajoče, a imeli smo se nepozabno lepo .

Med odmorom so organizatorji poskrbeli tudi za naše želodčke, nato pa smo se nekateri udeležili delavnice na temo vere mladih, ki jo je vodil zaporniški duhovnik Robert Friškovec. Na zelo zabaven način nam je povedal veliko stvari o veri in tudi o nekaj o njegovem življenju in poklicu. Želel je da, mu mi povemo, kaj nam vera pomeni, zato smo se razdelili v skupine. Vsaka skupina je imela svojo temo, o kateri je na koncu nekaj povedala.

Sledil je še drugi del kviza. Ker nismo bili preveč zadovoljni z uvrstitvijo iz prvega dela, smo se zdaj še bolj potrudili. Uspelo nam je izboljšati uvrstitev. Ekipa Velenje Sv. Martin je na koncu dosegla 5. mesto, ekipa Velenje pa 8. mesto. Bili smo zadovoljni z uvrstitvijo in veseli, da smo bolj podrobno spoznali papeža Janeza Pavla II., ki je bil zares »Veliki«, veseli pa tudi naših fantov, ki so si res z dobro voljo in lepo igro priborili lepo četrto mesto.

Čisto na koncu je bila še podelitev priznanj, tako za »športnike« kot za »kvizovce«.

Nikita in Luka

škofijafest

0
  Povezane objave
  • No related posts found.