Oktobrski duhovni “vikendi” za birmance pri Sv. Križu nad Belimi Vodami

Posted by:

V okviru priprave na birmo smo se birmanci odpravili na duhovni vikend pri na Sv. Križu nad Belimi Vodami. Ko so nas v petek zvečer starši pripeljali do vrha, nas je tam že čakal topel sprejem enega od župnikov. Odšli smo v sobe odložit stvari, nato smo si ogledali okolico in čudovit pogled na mesta Šoštanj,Velenje in Celje. Po uvodnih informacijah o poteku vikenda smo odšli na večerjo. Hrana se nam je oba dneva prilegla in nikoli nismo ostali lačni. Po večerji smo v skupni sobi prepevali pesmi, se razdelili v skupine, si ogledali film Pisma Bogu, nato pa odpravili spat. Komaj smo zaspali, je že bilo jutro.

Ko smo odprli oči, smo zagledali mala rosna okenca, zaslišali tlenje peči ter prijeten zvok kitare. Oblekli smo se in odšli na jutranjo telovadbo, kasneje še na obilen zajtrk. Ko so bili trebuščki polni, smo spet odšli v skupno sobo, se posedli in malo prepevali. Nato smo po skupinah s pomočjo pripravljenih knjižic obravnavali teme iz filma. Ker pa je bilo zunaj lepo vreme, smo odšli ven in se igrali igre z žogo ter se tako še bolje spoznali. Zatem je napočil čas za kosilo; vsi smo bili takoj pri mizi, kajti naše kuharice so kuhale res najboljše od vseh.

Po kosilu pa so nam kateheti in animatorji pripravili orientacijske točke okoli cerkve. Na vsaki točki smo odgovarjali na vprašanja, se zabavali in smejali ter se trudili po najboljših močeh, kajti zmagovalna ekipa je dobila nagrado. Po igri se je spet prilegla malica.

Nato smo imeli sveto spoved. Vsi smo bili navdušeni nad njo, kajti imeli smo jo na prostem in župnika smo lahko gledali iz oči v oči, vse je bilo bolj sproščeno. Zatem smo se po skupinah pripravljali na mašo, pisali prošnje in pisma Bogu. Ko je ura odbila šest, smo šli v cerkev k maši, ki smo jo sami oblikovali: simbolično smo »skurili« svoje grehe, ki smo jih prej napisali na list papirja, prepevali, brali prošnje ter zahvale Bogu. Tudi maša je bila za vse nas birmance zelo posebna in sproščena, vsem je bila všeč, ker je vsak lahko sodeloval. Po koncu maše smo imeli še večerjo, po njej pa smo se s pesmijo zahvalili najboljšim kuharicam.

Nato smo še vse počistili, spravili svoje stvari na hodnik ter čakali starše. Vsem je bilo zelo super, zato smo bili kar malo žalostni, ko smo morali oditi in se poslavljati. Če bi imeli možnost, bi se z veseljem še enkrat udeležili takega vikenda.

Maja Volk, birmanka

Birmanci DV 2013

0
  Povezane objave
  • No related posts found.