1. – 8. maj 2022

Posted by:

Še vedno lahko izpolnite vprašalnik o sinodi, ki vam je ponujen ob izhodu in ga vrnete v za to pripravljeno skrinjico. Že vnaprej hvala za vaše sodelovanje.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 8. 5., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek z naslovom »Družina se pripravlja na prvo sveto obhajilo«; pripravila ga bo Nina Krt. Vabljeni k poslušanju.

Člani ŽPS obeh župnij lepo vabljeni na sejo ŽPS, ki bo v torek, 3. maja. Vabljeni ste že k večerni sv. maši ob 19.00. Po maši bo v cerkvi najprej molitev pred Najsvetejšim, potem pa nadaljujemo s sejo v učilnici nad zakristijo.

»Pojdi in popravi mojo Cerkev!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki bo v Cerkvi na slovenskem potekal od 1. do 8. maja 2022. Klic, ki ga je zaslišal sveti Frančišek, naj odmeva tudi v nas skozi ves teden osebne in skupne molitve v ta namen.

V mesecu maju s šmarnicami posebej častimo Božjo Mater Marijo. Otroci in odrasli ste lepo vabljeni k šmarnicam, ki so združene z večerno sv. mašo, ob 19.00 pri Sv. Martinu. Šmarnice so hkrati priprava prvoobhajancev na prejem prvega sv. obhajila. Potekale bodo tudi v Bevčah (od 3. maja naprej) in sicer vsak dan ob 19.00, razen ob nedeljah.

Prihodnjo nedeljo (8. 5.) se bodo pri vseh svetih mašah predstavili mladi prostovoljci, ki se letos poleti, v okviru programa Pota odpravljajo, na misijone v Kenijo in Kazahstan. Tam bodo pripravili različne delavnice za otroke in mlade ter delovali v centrih za otroke z ulice in otroke s posebnimi potrebami. Program že 17. leto mladim omogoča izkušnjo misijonskega prostovoljstva. V ta namen bodo po sv. maši zbirali prostovoljne prispevke. Že vnaprej se vam zahvaljujejo za vašo podporo.

POLETNI ORATORIJ – Oratorij je načrtovan v tednu po koncu šolskega leta, in sicer od 27. junija do 1. julija 2022. Osrednji lik letošnjega oratorija je sv. Ignacij Lojolski, ustanovitelj jezuitov. Prijavnica za otroke je na voljo na župnijski spletni in Facebook strani od nedelje 1. maja. Vabljeni k prijavi.

VELENJE – SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

Oznanila_3. VELIKONOČNA NEDELJA (1. 5. 2022)

0
  Povezane objave
  • No related posts found.