1. -8. oktober 2017

Posted by:

Svete maše:
1. 10.  NEDELJA

 

 

26. med letom

ROŽNOVENSKA

Terezija Deteta Jezusa, cerkv. učit.

 

ob 7.30 za žive in + župljane

in v zahvalo in priprošnjo

ob 9.00 v Škalah za + Andreja Tajnška, obl.

in za + Ervina Uranjeka, obl.

ob 9.00 v Plešivcu za + Anico Berdnik in Antona Krenkerja ter Samčeve

in za + Marijo Pokržnik (okrogli jubilej) in Gorčanove

ob 10.30 za + Karla in Pavlo Šuperger
ob 19.00 za + Mija (obl.) in Janjo Martinović ter za zdravje
2. 10.   PONEDELJEK

Angeli varuhi

 

ob 19.00

 

za verne duše in za zdravje

in za + Marijo Holzknecht

3. 10. TOREK

Frančišek Borgia,

redovnik

 

ob 19.00

 

za + Anico Pristovšek, 30. dan

in za + Manuelo Glavaš

4. 10.   SREDA

Frančišek Asiški, redovni ustanovitelj

ob 7.00 v čast Svetemu Duhu

in v zahvalo

5. 10.  ČETRTEK

Favstina Kowalska,

redovnica

ob 19.00 v zahvalo in priprošnjo za srečen zakon

in za + Jožeta Karničnika

6. 10. PRVI PETEK

Bruno, ustanovitelj kartuzijanov

ob 9.00 v Domu v zahvalo za srečen porod
ob 19.00

 

za + Franca Meža

in za + Toneta Tkavca in Tekavčeve

7. 10.  PRVA SOBOTA

Rožnovenska Mati Božja

ob 19.00 nedeljska za + Slavico Krančan, 5. obl.
8. 10.  NEDELJA

 

27. med letom

Benedikta,

devica, mučenka

 

ob 7.30 za žive in + župljane
ob 9.00 v Škalah za + Janeza Meža

in za + Ivana, Pepco, Slavka in Olgo Miklavžina

ob 10.30 za + Marijo Oman, obl.

in za + Viktorja Krajnca

ob 19.00 za + Heleno Kaligaro, 30. dan
Druga oznanila in dogodki:

SVETOPISEMSKE URICE – V oktobru bodo sestre uršulinke iz Maribora pri nas začele izvajati svetopisemske urice za predšolske otroke (4 – 6 let starosti). Gre za spoznavanje svetopisemskih zgodb preko pripovedi, pesmi, molitve … Predvidoma bodo srečanja enkrat tedensko, ob petkih popoldne. Zainteresirane starše vabimo, da svoje otroke čim prej vpišete v zakristiji ali v župnišču.

VSESLOVENSKO OBHAJANJE FATIMSKE 100-LETNICE V STIČNI – Lepo vabljeni na slovensko praznovanje 100. obletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi, ki bo v soboto, 14. oktobra, v Stični. Na praznovanje smo povabili tudi vernike iz sosednje Hrvaške. Molitveno srečanje bo ob 10. uri, sv. maša ob 11. uri, po maši pa sledi procesija. Prijave za avtobus zbiramo v zakristiji.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV – Zadnjo soboto v oktobru, 28. oktobra, bo pri sobotni večerni sv. maši srečanje zakoncev jubilantov. Vsi, ki letos praznujete okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, vabljeni, da se s skupno sv. mašo zahvalite Bogu za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE ZA ODRASLE – Skupini se lahko pridružite vsi, ki ste že prerasli osnovnošolske klopi in radi berete dobre knjige, take, ki nas od besed vodijo k Besedi. Posameznik se lahko SBPo pridruži samostojno ali v okviru bralne skupine v župniji, v kateri se bodo zbirali odrasli bralci, da bi skupaj razmišljali ob prebranih knjigah z duhovno, versko, vzgojno, družbeno-kritično ali splošno etično tematiko. Zainteresirani za skupino se javite v zakristiji.

PRIPRAVA ODRASLIH NA ZAKRAMENTE (KATEHUMENAT) – Vabljeni vsi odrasli, ki iz kakršnih koli razlogov še niste prejeli zakramentov uvajanja v krščanstvo (krst, spoved, obhajilo, birma), pa bi jih želeli, da se odločite za pripravo in se prijavite v župnišču.

RECITAL SAKRALNIH PESMI – V Slovenijo je prišel Luka Debevec Mayer, eden najboljših opernih pevcev sveta, basbaritonist, rojen v Argentini, sin slovenskih staršev. Vabimo vas na njegov recital sakralnih pesmi, ki bo v četrtek, 5. oktobra, ob 19. uri v cerkvi v Bevčah. Rdeča nit njegovega koncerta je NAJ ŽARIM (Mojzes je žarel od pogovora z Bogom).

VSESLOVENSKO SREČANJE LOČENIH VERNIKOV – V soboto, 21. 10., bo pri Sv. Jožefu v Ljubljani prvo vseslovensko srečanje ločenih vernikov. Po sv. maši ob 10.00 bo zanimiv program z nagovori, pričevanji in delavnicami. Vabljeni! Več na: srcerazvezani.si.

ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA – Dogodivščina, ki si jo zapomniš. Trenutek, ko se v tebi prebudi pustolovski duh in se podaš na pot, z napolnjenim nahrbtnikom ali v družbi tvojih najljubših risanih prijateljev, Mavglija. Pridi, skupaj s prijatelji, odkrijmo džunglo v Mavglijevi družbi, prisluhnimo Bagiri ter se spoprijateljimo z našim kardelom. Največji pa pojdimo v gozd, odkrijmo kotičke Slovenije, za katere niste vedeli, prespimo v hotelu s tisoč zvezdicami. In ob tem, ne pozabimo, da je Gospod z nami in nam pomaga, da postanemo boljši. Da opazimo trud prijatelja in mu pomagamo. Le kako drugače bi v enem dobili pustolovščino, prijatelje in osebno rast. Otroci in mladostniki (8 – 21 let), pridružite se nam na naši poti, na prvem skavtskem srečanju v soboto, 87. 10. 2017, ob 8. uri pred cerkvijo v Šaleku.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 8. 10. 2017, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje povabilo na slovensko-hrvaško fatimsko srečanje v Stično; pripravila ga bo Anja Cevzar. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 01.10.2017

0
  Povezane objave
  • No related posts found.