10. – 17. marec 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 10.03.2019_maše

Druga oznanila in dogodki:

POSTNI VEROUK ZA ODRASLE – Namen postnega časa je poglobitev osebne vere in obnovitev krstnih obljub. Ob tem pa tudi obnovitev in poglobitev verskega znanja ne more škodovati. Zato bo nekaj postnih sobotnih večerov po večerni maši (ob 19.45) postni verouk za odrasle v naši župniji. Prvo srečanje na temo Krst – zakrament uvajanja v krščanstvo bo v soboto, 16. marca, ob 19.45 v učilnici nad zakristijo. Vabljeni!

KRIŽEV POT – V postnem času bo ob petkih zvečer na začetku sv. maše križev pot, ki ga bodo pripravljale različne skupine v župniji. Vabljeni!

DUHOVNI POMISLEK NA RADIU OGNJIŠČE – Vsak dan zjutraj in opoldan je nekaj minut namenjenih duhovni spodbudi, ki jo pripravlja Gregor Čušin ob dnevnih evangelijskih odlomkih. Vabljeni k poslušanju! Posnetke duhovnih misli lahko najdete tudi v avdio arhivu radia Ognjišče na spletni povezavi: https://avdio.ognjisce.si/cikel/duhovna_misel. Prejemanje vsebine si lahko nastavite na računalnik, pametni telefon ali tablico.

POSTNA AKCIJA ZA ZAKONCE – Spletna stran iskreni.net pripravlja dnevno postno razmišljanje za zakonce. Ob video-prispevku so tudi vprašanja za razmišljanje in pogovor. Vsebine najdete na: https://www.iskreni.net/categories/postna-akcija.

SPLETNI MISIJON – Jezuit p. dr. Vili Lovše v postu vodi spletni misijon. Vsebine so dostopne na: https://jn159.wordpress.com.

»VSE DELAM NOVO« – Svetopisemska družba Slovenije pripravlja postno akcijo z naslovom Vse delam novo, ki zajema avdio posnetek Božje besede, kratko razlago in izziv za vsak dan. Več na: https://www.svetopismo.si/vse-delam-novo-postna-akcija-prisluhni-besedi.

»REŠEN SEM!« – Tudi ti hrepeniš po tem, da bi se znebil vseh grešnih navlak in bi končno svobodno vzkliknil: “Rešen sem”? 7 tednov, 7 videov Projekta Sveto pismo, 7 pričevanj in 7 priložnosti, da skupaj izmolimo to milost zase in za druge. Več na: www.pridi.com/delijezusa.

»ZA odgovoren odnos do alkohola« – Slovenska Karitas vabi k odpovedi alkoholu v postnem času.

»OTROCI ZA OTROKE« – V adventni akciji zbiranja darov za otroke v misijonih so veroučenci zbrali 516,33 €. Bog povrni.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 17. 3. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o drugem poglavju apostolske spodbude Veselite in radujte se; pripravila ga bo Andreja Brunšek. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 10.03.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.