11. – 18. februar 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 11.02.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

ZAČETEK POSTNEGA ČASA je na pepelnično sredo. Še posebej vabljeni veroučenci skupaj s starši k večerni sv. maši ob 19. uri, pri kateri bo obred pepelenja.

POSTNA POSTAVA – Postni čas nas pripravlja na veliko noč. Naj bo to res čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in sveta. Cerkev za postni čas določa posebne oblike spokornosti. Strogi post je na pepelnično sredo (letos 14. februarja) in na veliki petek (letos 30. marca). Ta dva dneva se največ enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže katoličane od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta. Kadar je praznik (cerkveni ali državni) na petek ali je kakšna slovesnost v družini (poroka, pogreb …), post in zdržek odpadeta.

KRIŽEV POT – V postnem času bo ob petkih zvečer na začetku sv. maše križev pot, ki ga bodo pripravljale različne skupine v župniji. Vabljeni!

SVETOPISEMSKE URICE za predšolske otroke (3-6 let) bodo spet v postnem času do velike noči, od petka, 16. 2., dalje ob 16. uri v učilnici v kaplaniji. Vabljeni!

Tečaj ZA ZAROČENCE za vse, ki se pripravljate na sklenitev sv. zakona, bo v dveh delih; prvo srečanje bo v soboto, 24. februarja, drugo pa v soboto, 3. marca, obakrat ob 15. uri v Mihaelovem domu v Šoštanju. Vabljeni!

ROMANJE – Velenjske župnije skupaj z agencijo Aritours vabimo na romanje v Nemčijo (Bavarska, Altötting-»nemški Lurd«, Marktl am Inn, Kimsko jezero, gradovi Ludvika II. Bavarskega …). Romanje bo od 30. aprila do 2. maja 2018. Program romanja dobite v zakristiji, prijave zbira ga. Zvonka Špeh.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 18. 2. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje, kako naj kristjan preživlja postni čas; pripravila ga bo Jožica Koželjnik. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 11.02.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.