11. – 18. marec 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 11.03.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

POSTNA DUHOVNA OBNOVA za ŽUPNIJSKE sodelavce – pevce, organiste in zborovodje, ključarje, katehistinje, bralce beril, člane Župnijskega pastoralnega sveta … bo v soboto, 17. marca, ob 18.00. uri v učilnici nad zakristijo. Nagovoril nas bo kapucin p. Vinko Škafar. Po nagovoru bo na voljo za sv. spoved. Vabljeni tudi drugi župljani.

SPOVEDOVANJE – priporoča se, da katoličan vsaj enkrat v letu pristopi k zakramentu sv. spovedi. Spovednik je med tednom na voljo vsak dan vsaj pol ure pred sv. mašo. Spovedovanje je možno najkasneje do 10 minut pred sv. mašo (razen takrat, ko je spovednik tudi med mašo v spovednici). Pravočasno poskrbite za dobro spoved pred veliko nočjo.

KRIŽEV POT – V postnem času vabljeni ob petkih zvečer h križevemu potu, ki ga pripravljajo različne skupine; ta petek zakonci in Jožefovi možje.

PRENOVA CERKVE – V preteklem tednu so se začela pripravljalna dela za prenovo župnijske cerkve – sondiranje tal v cerkvi in ob njej. Hvala prostovoljcem, ki ste priskočili na pomoč pri izkopavanju in urejanju po končanih delih ter ekipi PGD Šalek za očiščenje parkirišča. Predvidena rekonstrukcija cerkve naj bi se začela v začetku junija. Do takrat bo potrebno postoriti še marsikaj, zato vabljeni k sodelovanju. Kdor je pripravljen udarniško priskočiti na pomoč, naj se javi in pusti svoj kontakt, da bo – ko bo potrebno – povabljen k sodelovanju. Prav tako vabljeni, da z molitvijo in po svojih močeh tudi z darovi podprete prenovo (darove lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo).

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 18. 3. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje o vstopu v cvetni teden in pripravi na cvetno nedeljo; pripravila ga bo Anja Cevzar. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 11.03.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.