14. – 21. april 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 14.04.2019_maše

Druga oznanila in dogodki:

SPOVEDOVANJE – Možnost za sv. spoved bo do velikega četrtka vsak dan pol ure pred sv. mašo v kaplaniji (ob cerkvi; v prostoru, prirejenem za spovednico – zasebnost zagotovljena!). Na veliki četrtek in petek zvečer bo spovedovanje pol ure pred obredi in po njih, na veliko soboto pa med blagoslovi jedil in pred velikonočno vigilijo. Med vigilijo ne bo spovedovanja. Pravočasno poskrbite za spoved pred praznikom. Za spoved in obhajilo bolnikov in ostarelih na domu sporočite.

VEROUK – Zaradi prazničnih dni v vélikem tednu (od ponedeljka do petka, 15. – 19. 4.) in v tednu po Veliki noči (22. – 26. 4.) ne bo rednega verouka. Namesto verouka vabljeni k udeležbi pri obredih vélikega tedna (véliki četrtek, petek in sobota) – vsak večer ob 19. uri (v petek ob 18.30) pri župnijski cerkvi. Redni verouk bo spet od ponedeljka, 6. maja, naprej.

MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM NA VÉLIKI ČETRTEK – V duhu Jezusovega povabila učencem na Oljski gori: »Ostanite tukaj in bedite z menoj!« vabljeni na veliki četrtek zvečer po obredih in molitveni uri k bedenju pred Najsvetejšim v tabernaklju (predstavlja Oljsko goro in ječo). Člani župnijskih skupin bodo poskrbeli za molitev in bedenje v tišini – do polnoči.

DEVETDNEVNICA PRED SV. BIRMO se začne na veliki četrtek zvečer. Pripravnike, ki bodo v soboto, 27. aprila, z zakramentom birme potrjeni v veri, podprimo z molitvijo in zgledom.

NABIRKA ZA CERKEV V SVETI DEŽELI – Darovi, zbrani pri obredih na veliki petek, so namenjeni za Cerkev v Sveti deželi.

BLAGOSLOV OGNJA IN VODE NA VÉLIKO SOBOTO bo ob 7. uri zjutraj pri župnijski cerkvi, na podružnicah pa skupaj z blagoslovom jedil:

ob 9.00 v Škalah
ob 9.45 v Plešivcu
ob 10.30 v Cirkovcah
ob 11.00 v Šenbricu in v Domu
od 12.00 v župnijski cerkvi; vsako uro – od 12.00 do 17.00

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – V skoraj letu in pol ste z darovi za prenovo cerkve sv. Martina darovali dobrih 65.000 €, pri zbiranju pa je sodelovalo že več kot 170 posameznikov, družin ali gospodinjstev. Bog povrni za darovano in se priporočamo še za naprej. Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 21. 4. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o Veliki noči, največjem krščanskem prazniku; pripravila ga bo Anja Cevzar. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 14.04.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.