15. – 22. marec 2020

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 15.03.2020

Druga oznanila in dogodki:

V naši župniji bomo izredne ukrepe, predpisane s strani Slovenske škofovske konference v četrtek, 12. 3. (in veljajo do preklica), uveljavljali na naslednji način:

Svete maše bodo darovane izključno zasebno, brez prisotnosti vernikov po sprejetih mašnih namenih (razen če želite, da se namen, darovan za dogovorjeni termin, preloži; to sporočite pravočasno). Mašni nameni bodo tedensko oznanjeni v Martinovih oznanilih, ki bodo dostopna na spletni strani, na oglasni deski in v cerkvi (v času, ko bo odprta). Sveto mašo je iz župnijske cerkve sv. Martina mogoče spremljati v živo preko pametnega telefona, računalnika ali tablice vsak dan ob 18.15 uri, ob nedeljah pa ob 10.15 uri preko Facebook strani Župnija Velenje – sv. Martin. Mlajši, omogočite starejšim uporabo tehnike v ta namen.

Župnijska cerkev bo med tednom odprta med 17. in 18. uro za krajšo osebno molitev zdravih vernikov pod pogojem, da v cerkvi ne bo več kot 10 oseb in bodo med seboj oddaljene vsaj 1,5 metra. Ob nedeljah bo cerkev za molitev pod enakimi pogoji odprta med 9. in 10. uro ter 17. in 18. uro. Prosimo, upoštevajte pogoje obiska cerkve. V primeru, da je v cerkvi že 10 ljudi, počakajte zunaj, da se sproti prostor.

Sicer pa glede zakramentov, zakramentalov, pogrebov in vseh ostalih dejavnosti v župniji veljajo določila Slovenske škofovske konference, dostopna na oglasnih deskah in spletni strani župnije in Katoliške cerkve v Sloveniji.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 22. 3. 2020, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o materinskem dnevu; pripravila ga bosta zakonca Pečnik. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 15.03.2020

0
  Povezane objave
  • No related posts found.