16. – 23. december 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 16.12.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

DEVETDNEVNICA PRED BOŽIČEM – Vabljeni k božični devetdnevnici, ki je bližnja priprava na Božič, praznik Jezusovega rojstva. Za veroučence v času devetdnevnice ne bo rednega verouka, ampak se namesto veroučne ure tisti dan, ko bi imeli sicer verouk (ali kak drug dan), udeležijo božične devetdnevnice. Devetdnevnica je vsak večer ob 19. uri. Otroci, ki v sklopu verouka niso bili pri sv. spovedi, naj pridejo k spovedi pol ure pred sv. mašo, ko bo možnost za sv. spoved. K devetdnevnici vabljeni tudi ostale dni. Redni verouk bo po prazniku treh kraljev (od 7. 1. 2019 naprej).

Možnost za sv. spoved je ob delavnikih pol ure pred sv. mašo in ob nedeljah pred in med svetimi mašami v kaplaniji (ob cerkvi; v prostoru, prirejenem za spovednico – zasebnost zagotovljena!). Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Prav tako pravočasno sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.

MEŠANI PEVSKI ZBOR ŠKALE bo na Božič po maši ob 9. uri v Škalah s prepevanjem obogatil božično vzdušje. Vabljeni, da jim prisluhnete!

Luč miru iz Betlehema bodo v nedeljo, 23. 12., pri vseh sv. mašah v župnijsko cerkev prinesli Velenjski skavti. Prostovoljni prispevki bodo letos namenjeni Vincencijevi zvezi dobrote – Centru za družine Mirenski grad. Njegov slogan je »Skupaj gradimo dom«. Z njim želimo pomagati otrokom oz. družinam v stiski ter tako ponesti toplino in svetlobo plamena v njihova življenja. Poleg njih pa bodo dobrodelni prispevki namenjeni družbeno koristnim projektom, ki jih bomo skavti izvedli v poletju 2019.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 23. 12. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o Božiču, jaslicah, polnočnici … ; pripravila ga bo Andreja Dermol. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 16.12.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.