16. – 23. junij 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 16.06.2019

Druga oznanila in dogodki:

PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI – V četrtek je zapovedani praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi, ki ga praznujemo kot nedeljo. Po sv. maši bo procesija z Najsvetejšim. Namen procesije je ponesti Jezusa v Najsvetejšem v okolje, v katerem živimo, in ga prositi za blagoslov pri delu, v župniji in v medsebojnih odnosih – vsega tega namreč zelo potrebujemo. Zato še posebej lepo vabljeni k udeležbi pri sv. maši in procesiji.

ROMANJE VELENJSKIH ŽUPNIJ – V torek, 25. junija, vabljeni na romanje velenjskih župnij v Novo Štifto na Dolenjskem in na Goro pri Sodražici, v Mestnem muzeju v Ljubljani pa si bomo ogledali razstavo ruskih ikon iz vodilnih ruskih muzejev. Strošek prevoza in vstopnine je 20 €. Prijave zbiramo v zakristiji do zasedbe prostih mest.

BRESTANICA – Združenje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu vabi v soboto, 22. 6., v Brestanico na vseslovensko srečanje. Spored srečanja je na plakatu na oglasni deski.

SKLEP VEROUČNEGA LETA – Ostala spričevala lahko veroučenci prevzamete ob nedeljah ob obisku sv. maše (velja za župnijsko cerkev).

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 23. 6. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o prazniku Sv. Rešnjega Telesa in telovskih procesijah; pripravila ga bo Zorica Špital. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 16.06.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.