18. – 25. marec 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 18.03.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

Blagoslov zelenja – Na cvetno nedeljo bo blagoslov zelenja pri vseh mašah. V Šmartnem bo ob 10.30 blagoslov zelenja pri župnišču in nato slovesni vhod cerkev. V Škalah, Cirkovcah in Plešivcu bo blagoslov zelenja pred cerkvijo. V primeru slabega vremena bo blagoslov v cerkvi.

Čistilna akcija – Pred velikonočnimi prazniki vabljeni k čiščenju in urejanju okolice cerkve. Akcija bo v primeru lepega vremena v petek (23. 4.) od 14. ure dalje. S seboj prinesite potrebno orodje (rokavice, metle, grablje … ). K sodelovanju vabljeni tudi letošnji birmanci, starši in botri.

OLJČNE VEJICE – Na cvetno nedeljo bodo na voljo oljčne vejice – prostovoljni prispevki bodo namenjeni za Don Boskov center v Celju, namenjen vzgoji mladih.

SPOVEDOVANJE – priporoča se, da katoličan vsaj enkrat v letu pristopi k zakramentu sv. spovedi. Spovednik je med tednom na voljo vsak dan vsaj pol ure pred sv. mašo. Spovedovanje je možno najkasneje do 10 minut pred sv. mašo (razen takrat, ko je spovednik tudi med mašo v spovednici). Pravočasno poskrbite za dobro spoved pred veliko nočjo.

V petek, 23. marca, bo možnost za spoved v župnijski cerkvi že od 18. ure dalje.

KRIŽEV POT – V postnem času vabljeni ob petkih zvečer h križevemu potu, ki ga pripravljajo različne skupine; ta petek bralci Božje besede.

Radijski misijon – Od 18. do 25. marca bo na radiu Ognjišče radijski misijon z naslovom »Pošlji Svetega Duha na nas.« Vabljeni k poslušanju!

CVETNE DELAVNICE – V soboto, 24. marca, bo od 9. do 11. ure v učilnici nad zakristijo za veroučence delavnica za izdelovanje snopov. Vabljeni! Prijavite se še danes po maši.

PRENOVA CERKVE – Vabljeni k sodelovanju pri pripravljalnih delih za prenovo. Kdor je pripravljen udarniško priskočiti na pomoč, naj se javi in pusti svoj kontakt, da bo – ko bo potrebno – povabljen k sodelovanju. Prav tako vabljeni, da z molitvijo in po svojih močeh tudi z darovi podprete prenovo (darove lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo).

SKUPINA SRCE OB SRCU (skupnost razvezanih v Cerkvi)Celje – Skupina je odprta za vse z izkušnjo ločitve, tudi če dolgoletna partnerska veza ni bila zakonska ali če so sedaj v novi vezi. Dobrodošli so vsi, ki so še v postopkih ločevanja, v prvih letih samskega življenja, pa tudi, če je od razveze minilo že precej let. Ne glede na to, koliko časa je že minilo, bolečina, ki je bila potlačena, ne zastara in stiska ne mine. Bolečina, ki ni izpovedana, se zapiše v telo in zastruplja naše odnose. Nimamo se radi, ker se oblagamo s krivdo. Ne sprejemamo drugih, ker se primerjamo z njimi ali pa mislimo, da nas obsojajo. Bogu zamerimo, ker nas je doletela ta preizkušnja, zato se raje smilimo sami sebi kot da bi sprejeli, da smo Zanj vedno ljubljeni in dragoceni. Skupina se srečuje vsako četrto nedeljo v mesecu po večerni sv. maši (ki je ob 18. uri) v kapucinskem samostanu v Celju (Breg 18, Celje). Vodi jo p. Primož Kovač (primoz.kovac@rkc.si).

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 25. 3. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje o cvetni nedelji in velikonočnem tridnevju; pripravila ga bosta Jožica in Jože Plešnik. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 18.03.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.