25. marec – 1. april 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 25.03.2018_maše

Martinova oznanila 25.03.2018_blagoslov ognja

Druga oznanila in dogodki:

SPOVEDOVANJE – V župnijski cerkvi bo možnost za sv. spoved do velikega četrtka vsak dan pol ure pred sv. mašo. Na veliki četrtek in petek zvečer bo spovedovanje pol ure pred obredi in po njih, na veliko soboto pa med blagoslovi jedil in pred velikonočno vigilijo. Med vigilijo ne bo spovedovanja. Pravočasno poskrbite za spoved pred praznikom. Za spoved in obhajilo bolnikov in ostarelih na domu javite osebno ali po telefonu.

VEROUK – Zaradi prazničnih dni v vélikem tednu (od ponedeljka do petka, 26. – 30. 3.) in v tednu po Veliki noči (2. – 6. 4.) ne bo rednega verouka. Namesto verouka vabljeni k udeležbi pri obredih vélikega tedna (véliki četrtek, petek in sobota) – vsak večer ob 19. uri (v petek ob 18.30) v župnijski cerkvi. Redni verouk bo spet od ponedeljka, 9. 4., naprej.

MOLITEV PRED NAJSVETEJŠIM NA VÉLIKI ČETRTEK – V duhu Jezusovega povabila učencem na Oljski gori: »Ostanite tukaj in bedite z menoj!« vabljeni na veliki četrtek zvečer po obredih in molitveni uri k bedenju pri oljskogorskem (stranskem) oltarju. Člani župnijskih skupin bodo poskrbeli za molitev in bedenje v tišini – do polnoči.

NABIRKA ZA CERKEV V SVETI DEŽELI – Darovi, zbrani pri obredih na veliki petek, so namenjeni za Cerkev v Sveti deželi.

Poletni oratorij za otroke z naslovom »Eno je potrebno« (o slovenskem misijonarju med indijanci, škofu Frideriku Ireneju Baragi) bo letos od 25. do 29. junija. Prijave zbiramo do 3. junija. Prijavnice dobite v cerkvi.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 1. 4. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje o Veliki noči – največjem krščanskem prazniku v Cerkvi in družini; pripravila ga bo Mihaela Razboršek. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 25.03.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.