27. februar – 6. marec 2022

Posted by:

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 6. 3., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o papeževem pastirskem pismu za postni čas; pripravil ga bo Roman Kavšak. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Za vstop v cerkev ni potrebno izpolnjevati pogoja PCT, obvezna pa je uporaba zaščitnih mask in vzdrževanje medsebojne razdalje. Hvala za vaše sodelovanje.

V sredo (2. 3.) s pepelnico vstopamo v postni čas. Jutranja sv. maša ob 7.30 je v Šaleku, večerna sv. maša ob 19.00 pa pri Sv. Martinu. Papež Frančišek nas vabi, da se ta dan pridružimo molitvi in postu za mir v Ukrajini. Kraljica miru – prosi za nas!

Slovenska Karitas je za post pripravila gradiva in možnosti za odpoved, dobra dela za ljudi v stiskah in poglobitev osebnega odnosa z Bogom. Vsa gradiva postnih akcij so na voljo na njihovi spletni strani www.karitas.si/o-karitas/gradiva/post/ in na prostoru za tisk.

V postnem času vabljeni k molitvi križevega pota, ki jo vodijo različne skupine v župnijah. Pri sv. Martinu bo križev pot vsak petek, v Šaleku pa vsak četrtek, vedno pol ure pred mašo.

V tem tednu so šolske počitnice, zato ni verouka.

Vabljeni, da se pridružite pastoralni spodbudi OGENJ, KI ŽGE 2022. Gre za pot priprave na veliko noč, s pomočjo Zoom srečanj, ki bodo vsako postno sredo ob 18.30. To je izziv za vse, ki želijo, da jih v postnem času prečisti Božji ogenj s pomočjo askeze, molitve in občestva. Več o tem lahko preberete na www.hodimoskupaj.si.

VELENJE – SV. MARTIN

V letošnjem postnem času smo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim, ki bo v cerkvi ob sredah med 17.00 in 20.00. Začnemo v sredo, 9. marca. Vabljeni, da se pridružite.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

 

POSTNI ČAS, ki se začne na pepelnično sredo, nas vsako leto pripravlja na veliko noč. V tem času smo prav posebej vabljeni, da se na ta praznik pripravljamo s postom, pokoro in dobrimi deli. Strogi post je na pepelnično sredo in na veliki petek. Ta dva dneva se le enkrat na dan do sitega najemo in se ob tem tudi zdržimo mesa in mesnih jedi. Strogi post veže vse od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta starosti. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakšnim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta.

Post ima smisel v tem, da tudi sami vsaj malo začutimo žrtev in se z molitvijo in premišljevanjem križevega pota dobro pripravimo na veliko noč. Zato sprejmimo post kot priložnost, da bi poglobili svojo osebno vero in ne kot shujševalno kuro.

Oznanila_8. NEDELJA MED LETOM (27. 2. 2022)

0
  Povezane objave
  • No related posts found.