27. maj – 3. junij 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 27.05.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

SKLEP VEROUČNEGA LETA – Ostala spričevala lahko veroučenci prevzamete od ponedeljka do petka, od 28. maja do 1. junija, pred ali po večerni sv. maši v zakristiji.

PRAZNIK SV. REŠNJEGA TELESA IN KRVI – V četrtek je zapovedani praznik Sv. Rešnjega Telesa in Krvi, ki ga praznujemo kot nedeljo. Po sv. maši bo procesija z Najsvetejšim. Namen procesije je ponesti Jezusa v Najsvetejšem v okolje, v katerem živimo, in ga prositi za blagoslov pri delu, v župniji in v medsebojnih odnosih – vsega tega namreč zelo potrebujemo. Zato še posebej lepo vabljeni k udeležbi pri sv. maši in procesiji.

ROMANJE VELENJSKIH ŽUPNIJ – V soboto, 23. junija, vabljeni na romanje velenjskih župnij; osrednji cilj bo rojstni kraj škofa Friderika Ireneja Barage, saj letos obhajamo 150-letnico njegove smrti, ustavili se bomo tudi na Zaplazu. Prijave zbiramo v zakristiji do zasedbe prostih mest. Prispevek za prevoz je 15 € (za hrano poskrbi vsak sam) – poravnate ob prijavi.

Poletni oratorij za otroke bo od ponedeljka, 25. junija, do petka, 29. junija 2018. Izpolnjeno prijavnico oddajte v župnišču čim prej, najkasneje do nedelje, 3. junija. Lahko tudi sodelujete pri izvedbi oratorija s pripravo kakšnega peciva (svojo pripravljenost sporočite). Prijavnice lahko dobite v zakristiji.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 3. 6. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje na temo praznik Sv. Rešnjega Telesa in lepe nedelje; pripravila ga bo Zvonka Špeh. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 27.05.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.