27. marec – 3. april 2022

Posted by:

POSTNE SPODBUDE

  • Dobro delo do sošolcev, prijateljev, sodelavcev, sosedov (se jim nasmehnem, jih vprašam, kako so, jih pokličem, jim pomagam, jim nekaj podarim).
  • Sprejeti modrost ubogih: preraščal bom sumničenje in ljubosumnost; zadovoljen bom s tem kar imam; zaupam Božji Previdnosti; bližnjim izkažem ljubezen.

OBVESTILA

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 27. 3., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje intervju z naslovom »Vstop v cvetni teden«; pripravila ga bo Tatjana Hudomalj. Posnetkom oddaj lahko odslej prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani župnije Velenje – sv. Martin. Vabljeni k poslušanju.

V ponedeljek (28. 3.) lepo vabljeni na srečanje biblične skupine, ki bo ob 19.45 v učilnici v župnišču (Šmarška c. 2).

V soboto, 9. aprila, ob 18.00, bo v cerkvi Sv. Martina duhovna obnova za župnijske sodelavce (organisti, pevci, bralci, člani ŽPS, ključarji, kateheti, krasilci, vsi ki skrbijo za čiščenje naših prostorov, skavtski voditelji, animatorji oratorija, člani mladinskih skupin, Marijinega dela, biblične skupine, molitvene skupine, zakonskih skupin, Jožefovih mož, … ). Temu se lahko pridružite tudi drugi župljani. Z nami bo Matic Lesjak, stolni kaplan v Celju. Pred in med sv. mašo bo tudi priložnost za sv. spoved. Vabljeni.

ROMANJE V JUŽNO ITALIJO – Od 27. do 30. aprila 2022 organiziramo romanje v južno Italijo (Loreto, Monte Sant’Angelo, San Giovanni Rotondo, Bari, Lanciano). Spored romanja in ostale informacije lahko dobiti v zakristiji. Prijave do zasedbe prostih mest zbira ga. Zvonka Špeh (041/447-726). Vabljeni.

Povabljeni smo, da pomagamo ukrajinskemu narodu, ki trpi zaradi vojne. Tudi Slovenska Karitas zbira sredstva v ta namen. Hvala za vašo pomoč.

Tudi po prestavitvi ure ostajajo večerne sv. maše v istih terminih kot do sedaj (v Šaleku ob 18.00, pri Sv. Martinu pa ob 19.00).

V postu smo še prav posebej povabljeni k sv. spovedi. Otroci bodo imeli spoved v času verouka, ostali pa smo vabljeni k spovedi med tednom pred sv. mašo, ob nedeljah pa tudi med sv. mašami. Izkoristimo priložnosti in s spovedjo ne čakajmo na zadnje dni pred veliko nočjo. Lepo vabljeni tudi k molitvi križevega pota, ki jo vodijo različne skupine v župnijah. Pri sv. Martinu je križev pot vsak petek, v Šaleku pa vsak četrtek, vedno pol ure pred mašo.

VELENJE – SV. MARTIN

V letošnjem postnem času smo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim, ki je v cerkvi sv. Martina ob sredah med 17.00 in 20.00. Vabljeni k molitvi.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

Oznanila_4. POSTNA NEDELJA (27. 3. 2022)

0
  Povezane objave
  • No related posts found.