27. oktober – 3. november 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 27.10.2019

Druga oznanila in dogodki:

Na praznik vseh svetih bo v Škalah, Plešivcu in Podkraju molitev na pokopališču in blagoslov grobov takoj po mašah. Molitev na starem pokopališču v Šmartnem bo ob 17.15 uri, ob 17.30 pa bo v župnijski cerkvi molitev vseh štirih delov rožnega venca. Namesto spominov oz. molitev na posameznih grobovih je pri vseh mašah darovanje za maše za rajne, ki bodo darovane na dan vernih duš, 2. novembra.

popolni odpustek za rajne – Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za rajne za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prejmemo ga tudi v cerkvah in kapelah na 1. in 2. novembra ter prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta.

ZA MISIJONE ste ob misijonski nedelji darovali 944,36 € – Bog povrni za velikodušni dar.

VSI SVETI – Vabljeni, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečo manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Tudi letos je v naši župniji pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za prenovo župnijske cerkve. Na voljo so simbolične zastavice, ki jih prejmete ob prostovoljnih prispevkih in jih lahko ponesete na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.

ob BLIŽNJEM župnijskem prazniku – V nedeljo, 10. novembra, bomo praznovali naš župnijski praznik, Martinovo nedeljo. Gost bo Matic Lesjak, lanski novomašnik celjske škofije, sedaj kaplan v Celju. Naš mešani pevski zbor tudi letos pripravlja tradicionalni srečelov – izkupiček bo namenjen za obnovo cerkve. Tako kot je že v navadi, so tudi letos na voljo navadne srečke za 3 € in zlate srečke po 15 €. Vsaka srečka zadane in mnogi dobitki so vredni veliko več kot je prodajna cena posamezne srečke. Število srečk in dobitkov je omejeno. Srečke lahko kupite v nedeljo, 3. 11., po mašah, ter na Martinovo nedeljo, 10. 11., pri vhodu v cerkev po obeh dopoldanskih mašah (zlate pa samo na Martinovo nedeljo). Dobitki se bodo izdajali samo na Martinovo nedeljo po vsaki sv. maši dopoldan in zvečer v kaplaniji. Na dan dogodka tudi letos vabljeni na druženje po pol-enajsti maši.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 3. 11. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o zahvalni nedelji; pripravila ga bo Mihelca Razboršek. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 27.10.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.