3. – 10. april 2022

Posted by:

POSTNE SPODBUDE

  • Dobra dela do narave (grem v naravo in jo občudujem, ne grem v trgovino, dosledno ločujem odpadke, kar sem prerasel podarim naprej, se vprašam: »ali to res potrebujem?«, nahranim eno žival).
  • Dobra dela: storim več kot morem; naredim brez godrnjanja; pozoren sem do domačih; blagoslavljam, namesto, da bi se jezil.

OBVESTILA

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 10. 4., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek z naslovom »Vstop v sveto tridnevje«; pripravila ga bosta Milena in Peter Četina. Posnetkom oddaj lahko odslej prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani župnije Velenje – sv. Martin. Vabljeni k poslušanju.

Na cvetno nedeljo bo blagoslov zelenja pri vseh sv. mašah. V Šmartnem bo ob 10.00 blagoslov zelenja zunaj pri župnišču. V primero slabega vremena bo blagoslov v cerkvi.

Na voljo so vam oljčne vejice za okrasitev snopov (butar). Po sv. maši jih lahko dobite, zunaj pri zakristiji. S svojim darom zanje boste pomagali Don Boskovemu centru v Celju. Bog povrni.

V soboto, 9. aprila, ob 18.00, bo v cerkvi Sv. Martina duhovna obnova za župnijske sodelavce (organisti, pevci, bralci, člani ŽPS, ključarji, kateheti, krasilci, vsi ki skrbijo za čiščenje naših prostorov, skavtski voditelji, animatorji oratorija, člani mladinskih skupin, Marijinega dela, biblične skupine, molitvene skupine, zakonskih skupin, Jožefovih mož, … ). Temu se lahko pridružite tudi drugi župljani. Z nami bo Matic Lesjak, stolni kaplan v Celju. Pred in med sv. mašo bo tudi priložnost za sv. spoved. Vabljeni.

Člani ŽPS obeh župnij lepo vabljeni na sejo ŽPS, ki bo v ponedeljek, 4. aprila. Vabljeni ste že k večerni sv. maši ob 19.00. Po maši bo v cerkvi najprej molitev pred Najsvetejšim, potem pa nadaljujemo s sejo v učilnici nad zakristijo.

V torek, 5. aprila, bo po večerni sv. maši srečanje za starše birmancev. Starši ste vabljeni že k sv. maši ob 19.00, s srečanjem pa po sv. maši nadaljujemo v učilnici nad zakristijo.

ROMANJE V JUŽNO ITALIJO – Od 27. do 30. aprila 2022 organiziramo romanje v južno Italijo. Spored romanja in ostale informacije lahko dobiti v zakristiji. Vabljeni.

V postu smo še prav posebej povabljeni k sv. spovedi, ki je med tednom pred sv. mašo, ob nedeljah pa tudi med sv. mašami. Lepo vabljeni tudi k molitvi križevega pota. Pri sv. Martinu je križev pot vsak petek, v Šaleku pa vsak četrtek, vedno pol ure pred mašo.

Če poznate bolnike, ki bi pred prazniki še želeli prejeti zakramente, mi to prosim čim prej sporočite (GSM: 041/388-145).

VELENJE – SV. MARTIN

V letošnjem postnem času smo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim, ki je v cerkvi sv. Martina ob sredah med 17.00 in 20.00. Vabljeni k molitvi.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

Oznanila_5. POSTNA NEDELJA (3. 4. 2022)

0
  Povezane objave
  • No related posts found.