3. – 10. marec 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 03.03.2019_maše

Druga oznanila in dogodki:

ZAČETEK POSTNEGA ČASA je na pepelnično sredo. Še posebej vabljeni veroučenci skupaj s starši k večerni sv. maši ob 19. uri, pri kateri bo obred pepelenja.

POSTNA POSTAVA – Postni čas nas pripravlja na veliko noč. Naj bo to čas milosti, duhovne poglobitve in dobrih del, ki jih bomo darovali za potrebe Cerkve in sveta. Cerkev za postni čas določa posebne oblike spokornosti. Strogi post je na pepelnično sredo (letos 6. marca) in na veliki petek (letos 19. aprila). Ta dva dneva se največ enkrat na dan do sitega najemo in se zdržimo mesnih jedi. Strogi post veže katoličane od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta. Kadar je praznik (cerkveni ali državni) na petek ali je kakšna slovesnost v družini (poroka, pogreb …), post in zdržek odpadeta.

KRIŽEV POT – V postnem času bo ob petkih zvečer na začetku sv. maše križev pot, ki ga bodo pripravljale različne skupine v župniji. Vabljeni!

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 10. 3. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o prvem poglavju apostolske spodbude Veselite in radujte se; pripravila ga bo Mihaela Razboršek. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 03.03.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.