3. – 10. november 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 03.11.2019

Druga oznanila in dogodki:

NAMESTO SVEČ NA GROBOVE – V okviru pobude, da namesto sveč na grobove darujete za prenovo župnijske cerkve, se je zbralo 2018,97 €. Bog povrni pobudnikom te akcije za organizacijo in vsem, ki ste sodelovali, za vaš dar!

MARTINOVA NEDELJA – V nedeljo, 10. novembra, bomo praznovali naš župnijski praznik, Martinovo nedeljo. Nanj se bomo pripravili s preprosto tridnevnico pri večernih sv. mašah. Osrednje praznovanje bo v nedeljo dopoldne – gost bo Matic Lesjak, lanski novomašnik celjske škofije, sedaj kaplan v Celju. Naš mešani pevski zbor tudi letos pripravlja tradicionalni srečelov – izkupiček bo namenjen za obnovo cerkve. Tako kot je že v navadi, so tudi letos na voljo navadne srečke za 3 € in zlate srečke po 15 €. Vsaka srečka zadane in mnogi dobitki so vredni veliko več kot je prodajna cena posamezne srečke. Število srečk in dobitkov je omejeno. Srečke lahko kupite že danes, v nedeljo, 3. 11., po mašah, ter na Martinovo nedeljo, 10. 11., pri vhodu v cerkev po obeh dopoldanskih mašah (zlate pa samo na Martinovo nedeljo). Dobitki se bodo izdajali samo na Martinovo nedeljo po vsaki sv. maši dopoldan in zvečer v kaplaniji. Na dan dogodka vabljeni na druženje po pol-enajsti maši.

Gospodinje, povabljene, da spečete kaj peciva in ga prinesete v soboto zvečer (9. 11.) pred večerno mašo v kaplanijo pri cerkvi v nepovratni ali označeni embalaži. Že vnaprej hvala za te dobrote, ki bodo praznovanje naredile še slajše.

V petek popoldne bo (če bo vreme dopuščalo) od 14. ure dalje urejanje okolice cerkve. Vabljeni, da tudi tako prispevate svoj delež k pripravi na praznovanje župnijskega praznika.

MARTINOVA ZGODBA – V soboto zvečer, na predvečer župnijskega praznika, bo po večerni sv. maši v cerkvi predstavitev življenja sv. Martina preko igrane zgodbe, ki je nastala ob poletnem oratoriju 2016. Lepo vabljeni k ogledu.

BIBLIČNA SKUPINA V ŠKALAH – V torek, 12. 11., ob 20. uri začenjamo v Škalah pri Lipnikovih (Štorovih) z rednimi tedenskimi srečanji biblične skupine. Vabljeni »stari« in novi člani k srečevanju z Božjo besedo tudi na ta način.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 10. 11. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o sv. Martinu; pripravila ga bo Zorica Špital. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 03.11.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.