30. oktober – 6. november

Posted by:

Svete maše:
31. 10.   PONEDELJEK

Volbenk, škof

ob 19.00 za + Pavlo Deberšek in Deberškove

– tiha maša (brez petja)

1. 11. TOREK

Vsi sveti

– zapovedani

praznik –

ob 7.30

 

 

ob 9.00

 

ob 10.30

ob 14.00

ob 19.00

 

za žive in rajne župljane

in za + starše in sestro

v Škalah za + Stanislavo Bizjak in Marijo Lisec

v Plešivcu  za + Faniko in Antona Lepko

in za + Ivana Grobelnika in Breclove

v Podkraju za + duhovnike šmarške župnije

za + Štefana Felicijana in za zdravje

in za + Franca Meža, obl.

2. 11.   SREDA

Spomin vseh

vernih rajnih

ob 8.00

 

 

ob 9.00

ob 19.00

 

v Plešivcu  za duše v vicah, za + Pronkove,

za + Antona, Heleno in dva sinova Strmčnik,

in za + Volkove in Jožeta Zagorška

v Škalah za duše v vicah

za duše v vicah, za + Franca (obl.) in Angelo Kovač in za + Antona (obl.) in Ljudmilo Raščan

3. 11.  ČETRTEK

Viktorin Ptujski, škof, mučenec

ob 19.00 za + Katarino Končnik,

za + Albino Marinkovič

in za nove duhovne poklice

4. 11. PRVI PETEK

Karel Boromejski, škof

ob 9.00 v Domu  za + starše in brata
ob 19.00 za + Marijo Majhenšek, 30. dan

in za duše v vicah

5. 11.  PRVA SOBOTA

Zaharija in Elizabeta,

starša Janeza Krst.

ob 19.00 nedeljska za + Ludvika Glavnika, obl.

in za + Angelo (obl.) in Franca Božiča ter starše Zorko

6. 11.  NEDELJA

 

32. MED LETOM

– zahvalna –

 

Lenart,

opat

ob 7.30 za žive in rajne župljane
ob 9.00 v Škalah za + Jožefo Meh (Janovo), 30. dan

in za + Franca, Marijo in Jožeta Aristovnika ter Faniko Ževart

ob 9.00 v Plešivcu za + Žlajferjeve

in za + Danico Kotnik, osmina

ob 10.30 za + Jožeta in Pavlo (obl.) Cevzar ter sorodnike

in za + Ivana Blekača, obl.

ob 14.30 v Šenbricu za + Stanislava Cevzarja in sor.
ob 19.00 za + Štefana, Rozalijo, Ivana in Jožeta Jurko ter Marijo Avbreht

in za + Blaška Čokara, osmina

Druga oznanila in dogodki:

Na praznik vseh svetih bo v Škalah, Plešivcu in Podkraju molitev na pokopališču in blagoslov grobov takoj po mašah. Molitev na starem pokopališču v Šmartnem bo ob 17.15 uri, ob 17.30 pa bo v župnijski cerkvi molitev vseh štirih delov rožnega venca. Namesto spominov oz. molitev na posameznih grobovih je pri vseh mašah darovanje za maše za rajne, ki bodo darovane na dan vernih duš, 2. novembra.

popolni odpustek za rajne – Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za rajne za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Prejmemo ga tudi v cerkvah in kapelah na 1. in 2. novembra ter prejšnjo ali naslednjo nedeljo, če smo bili pri spovedi in obhajilu ter molimo po namenu svetega očeta.

Karitas vabi, da bi ob spominu na rajne letos prižgali kakšno svečo manj in raje darovali za ljudi v stiski. Namesto sveč lahko darujete tudi mašne namene za rajne.

Manj svečk za manj grobov – Akcija spodbuja, da namesto sveč na grobove darujemo za dobrodelne namene. V našem okolju zbrana sredstva v tej akciji bodo letos namenjena za zdravljenje 21-mesečne deklice Laure, ki je zbolela za redko obliko raka. Koordinatorji akcije se zahvaljujejo prostovoljcem in dobrotnikom.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 6. 11., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje na temo Telesna in duhovna dela usmiljenja: bolnike obiskovati in žalostne tolažiti; pripravila ga bo Zorica Špital. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

PRIPRAVA ODRASLIH NA ZAKRAMENTE – Vabljeni vsi odrasli, ki iz kakršnih koli razlogov še niste prejeli zakramentov uvajanja v krščanstvo (krst, spoved, obhajilo, birma), pa bi jih želeli, da se odločite za pripravo in se prijavite v župnišču.

ob BLIŽNJEM župnijskem prazniku – V nedeljo, 13. novembra, bomo praznovali naš župnijski praznik, Martinovo nedeljo. Letos se spominjamo 1700-letnice rojstva sv. Martina. Ob tej priložnosti smo konec junija poromali v Martinov rojstni kraj, današnji Sombotel na Madžarske. Na poletnem oratoriju za otroke smo spoznavali lik sv. Martina. Na Martinov god, v petek, 11. 11., bo ob 17.30 v učilnici nad zakristijo ponovitev Martinove zgodbe in filmčka, ki je nastal za poletni oratorij – otroci in odrasli, lepo vabljeni k ogledu. Na predvečer Martinove nedelje, v soboto, 12. 11., je ob 20. uri v župnišču predvideno predavanje p. Metoda Benedika o krščanstvu v Martinovi dobi. Osrednje praznovanje pa bo v nedeljo dopoldne – gost Martinove nedelje bo salezijanec dr. Bogdan Kolar.

Naš mešani pevski zbor tudi letos pripravlja tradicionalni srečelov, tokrat že 10. po vrsti. Tako kot je že v navadi, so tudi letos na voljo navadne srečke za 3 €, zlate srečke po 15 € in novost: »karitas« srečke – njihova cena je 20 € in vključujejo dve vstopnici za koncert Karitas (ki bo 29. 1. 2017 v Velenju) ter manjše presenečenje. Vsaka srečka zadane in mnogi dobitki so vredni veliko več kot je prodajna cena posamezne srečke. Število srečk in dobitkov je omejeno. Srečke lahko kupite v nedeljo, 6. 11., po jutranji in pol-enajsti maši, ter na Martinovo nedeljo, 13. 11., pri vhodu v cerkev po obeh dopoldanskih mašah. Dobitki se bodo izdajali na Martinovo nedeljo po vsaki sv. maši dopoldan in zvečer v učilnici nad zakristijo. Na dan dogodka tudi letos vabljeni na druženje pred cerkvijo po pol-enajsti maši. Martinčki so se odločili, da bodo letošnji izkupiček namenili za pomoč pri organizaciji Karitas koncerta.

Gospodinje, povabljene, da spečete kaj peciva in ga prinesete v soboto zvečer (12. 11.) pred večerno mašo v kaplanijo pri cerkvi v nepovratni ali označeni embalaži.

martinova-oznanila-30-10-2016

0
  Povezane objave
  • No related posts found.