30. september – 7. oktober 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 30.09.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

ZAČETEK SKAVTSKEGA LETA Si želiš novih dogodivščin? Vsi otroci in mladi, stari od 8 do 21 let, ste lepo vabljeni, da se nam pridružite na naši skavtski poti. Pridite na prvo skavtsko srečanje, ki bo v nedeljo, 7. 10. 2018, ob 8. uri v Šaleku pri križu na travniku blizu glavne avtobusne postaje (nasproti Spara).

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 7. 10. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o Rožnovenski Materi Božji in rožnem vencu; pripravila ga bo Irena Friškovec. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE ZA ODRASLE – Skupini se lahko pridružite vsi, ki ste že prerasli osnovnošolske klopi in radi berete dobre knjige, take, ki nas od besed vodijo k Besedi. Posameznik se lahko SBPo pridruži samostojno ali v okviru bralne skupine v župniji, v kateri se zbirajo odrasli bralci, da bi skupaj razmišljali ob prebranih knjigah z duhovno, versko, vzgojno, družbeno-kritično ali splošno etično tematiko. Naslednje srečanje bralcev bo v ponedeljek, 19. novembra, ob 19.50 v župnišču.

MLADINSKA SKUPINA – Srednješolska skupina ima redna srečanja ob petkih zvečer ob 20. uri, študentska skupina pa priložnostno ob sobotah zvečer ob 20. uri v župnišču.

PEVSKI ZBOR – Otroški pevski zbor ima vaje ob nedeljah ob 9.15 v učilnici v župnišču in nato prepeva pri sv. mašah ob 10.30. Odrasli mešani pevski zbor ima pevske vaje ob petkih ob 20. uri v učilnici nad zakristijo in prepeva pri jutranjih nedeljskih sv. mašah. Oba zbora vabita v svoje vrste nove člane, ki imate posluh in veselje do petja ter ste pripravljeni častiti Boga pri bogoslužju.

BIBLIČNA SKUPINA – V župniji sta dve biblični skupini. Prva se dobiva vsak drugi in četrti ponedeljek v mesecu po večerni sv. maši v župnišču – uvodno srečanje bo v ponedeljek, 8. oktobra, po večerni maši (ob 19.45). Druga skupina se dobiva v Škalah ob torkih zvečer od novembra do velike noči – termin prvega srečanja bo objavljen v začetku novembra.

MOLITVENA SKUPINA – Skupina se zbira in organizira molitev vsak dan pol ure pred sv. mašo, ob četrtkih pa uro in pol pred sv. mašo v župnijski cerkvi. Vsak četrtek pa je po večerni sv. maši možnost češčenja Najsvetejšega v tišini.

SKUPINA »JOŽEFOVI MOŽJE« je namenjena samskim, poročenim, ločenim … možem in fantom. Srečanja so enkrat mesečno, na tretji četrtek v mesecu ob 20. uri v župnišču. Naslednje srečanje bo v četrtek, 20. oktobra, ob 20. uri.

ZAKONSKE SKUPINE – V župniji deluje več zakonskih skupin, ki se dobivajo enkrat mesečno, a so zaradi narave dela zaprtega tipa. Vsi, ki bi želeli sodelovati v zakonski skupini, poiščite še kak podobno misleč zakonski par in dajte pobudo za novo skupino.

»MARIJINO DELO« – Skupina deluje po vzoru ustanoviteljice Chiare Lubich in se zbira prvo sredo v mesecu ob 19. uri v župnišču. Vabljeni!

SKAVTI – Otroci in mladostniki (8 – 21 let) se zbirajo v treh različnih skavtskih starostnih skupinah. Uvodno srečanje bo v nedeljo, 7. oktobra, ob 8. uri v Šaleku pri križu na travniku.

KATEHUMENAT – Vsi odrasli, ki iz kakršnih koli razlogov niste prejeli zakramentov uvajanja v krščanstvo in bi se želeli pripraviti na prejem krsta, obhajila in birme, se do sredine oktobra prijavite v župnišču, da se dogovorimo za srečanja in pripravo na zakramente.

MINISTRANTI, BRALCI BOŽJE BESEDE in drugi liturgični sodelavci imajo priložnostna srečanja.

PROSTOVOLJCI ZA KARITAS, ZA ČIŠČENJE IN UREJANJE VEROUČNIH PROSTOROV … – Kdor je pripravljen kakor koli dati na voljo kakšno uro svojega prostega časa v ta namen, vedno dobrodošel.

Martinova oznanila 30.09.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.