4. – 11. november 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 04.11.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

MARTINOVA NEDELJA – V nedeljo, 11. novembra, bomo praznovali naš župnijski praznik, Martinovo nedeljo. Nanj se bomo pripravili s preprosto tridnevnico pri večernih sv. mašah. Osrednje praznovanje bo v nedeljo dopoldne – gost bo Robert Friškovec, zaporniški duhovnik. Praznovanje bo ob starem delu cerkve oz. v priložnostno pripravljenem prostoru (odvisno od vremena). Naš mešani pevski zbor tudi letos pripravlja tradicionalni srečelov – izkupiček bo namenjen za obnovo cerkve. Tako kot je že v navadi, so tudi letos na voljo navadne srečke za 3 € in zlate srečke po 15 €. Vsaka srečka zadane in mnogi dobitki so vredni veliko več kot je prodajna cena posamezne srečke. Število srečk in dobitkov je omejeno. Srečke lahko kupite v nedeljo, 4. 11., po mašah, ter na Martinovo nedeljo, 11. 11., pri vhodu v cerkev po obeh dopoldanskih mašah (zlate pa samo na Martinovo nedeljo). Dobitki se bodo izdajali samo na Martinovo nedeljo po vsaki sv. maši dopoldan in zvečer v kaplaniji. Na dan dogodka tudi letos vabljeni na druženje po pol-enajsti maši.

Gospodinje, povabljene, da spečete kaj peciva in ga prinesete v soboto zvečer (10. 11.) pred večerno mašo v kaplanijo pri cerkvi v nepovratni ali označeni embalaži. Že vnaprej hvala za te dobrote, ki bodo praznovanje naredile še slajše.

V četrtek bo dopoldne od 9. ure dalje košnja ter urejanje okolice. Vabljeni, da tudi tako prispevate svoj delež k pripravi na praznovanje župnijskega praznika.

SVETOPISEMSKE URICE – Za predšolske otroke (3-6 let) nameravamo imeti svetopisemske urice, zato vabimo starše, da otroke prijavite v župnišču. Srečanja bodo po dogovoru.

SLAVILNI VEČER – V soboto, 17. 11., pripravljajo mladi ob 20. uri v učilnici nad zakristijo slavilni večer s prepevanjem pred Najsvetejšim (traja približno eno uro). Vabljeni!

Na voljo je Družinska pratika (6 €) in Marijanski koledar (2,5 €) za leto 2019.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 11. 11. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o Martinovi nedelji; pripravila ga bo Anja Cevzar. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 04.11.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.