6. – 13. maj 2018

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 06.05.2018_maše

Druga oznanila in dogodki:

ŠMARNICE – V mesecu maju s šmarnicami posebej častimo Marijo. Kot vsako leto ste otroci in odrasli tudi letos vsak večer vabljeni k šmarnični pobožnosti v župnijski cerkvi in v Škalah. Šmarnice so hkrati priprava prvoobhajancev na prvo sv. spoved in prejem prvega sv. obhajila. Letošnja šmarnična zgodba nam predstavlja življenje in delo svetniškega kandidata Ireneja Friderika Baraga, slovenskega misijonarja med Indijanci. Lepo vabljeni!

Poletni oratorij za otroke – V počitniških dneh pripravljamo oratorij za otroke z naslovom »Eno je potrebno«, in sicer od ponedeljka, 25. junija, do petka, 29. junija 2018. Program je namenjen osnovnošolskim otrokom. Otrokom bomo preko zgodbe, katehez, delavnic, pesmi in iger predstavili slovenskega misijonarja med Indijanci, škofa Friderika Ireneja Baraga. Vabimo vas, da zainteresirane otroke spodbudite, da izpolnjeno prijavnico oddajo v župnišču ali katehetu pri verouku čim prej, najkasneje do nedelje, 3. junija. Lahko tudi sodelujete pri izvedbi oratorija s pripravo kakšnega peciva (svojo pripravljenost sporočite). Prijavnice lahko dobite v zakristiji.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 13. 5. 2018, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje na temo kristjan in sredstva družbenega obveščanja; pripravila ga bosta Peter in Milena Četina. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 06.05.2018

0
  Povezane objave
  • No related posts found.