6. – 13. marec 2022

Posted by:

POSTNE SPODBUDE

Da postni čas ne bi prehitro šel mimo nas, bomo vsako nedeljo v Oznanilih objavili POSTNE SPODBUDE, ki naj nam pomagajo poglobiti odnos z Bogom.

  • Dobra dela do sebe (zmerno jem, se gibam, se pošteno nasmejem, preberem nekaj lepega, pijem dovolj vode, sem hvaležen za … ).
  • Post: odpovem se vsemu, kar ima zaslon; odpovem se svoji najljubši razvadi; naredim, kar že dolgo odlašam; ne bom opravljal.

OBVESTILA

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 13. 3., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o postnih spodbudah; pripravila ga bo Mihaela Razboršek.  Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Za vstop v cerkev je obvezna uporaba zaščitnih mask in vzdrževanje medsebojne razdalje.

Škofje nas spodbujajo, da pomagamo ukrajinskemu narodu, ki trpi zaradi vojne. Škofje podpirajo delo Slovenske Karitas, ki že zbira denarna sredstva, materialno pomoč v hrani, oblačilih in higienskih pripomočkih. Vabljeni smo, da darujemo po svojih možnostih.

Člani ŽPS obeh župnij lepo vabljeni na sejo ŽPS, ki bo v ponedeljek, 7. marca. Vabljeni ste že k večerni sv. maši ob 19.00. Po maši bo v cerkvi najprej molitev pred Najsvetejšim, potem pa nadaljujemo s sejo v učilnici nad zakristijo.

V postnem času vabljeni k molitvi križevega pota, ki jo vodijo različne skupine v župnijah. Pri sv. Martinu bo križev pot vsak petek, v Šaleku pa vsak četrtek, vedno pol ure pred mašo.

Vabljeni, da se pridružite pastoralni spodbudi OGENJ, KI ŽGE 2022. Gre za pot priprave na veliko noč, s pomočjo Zoom srečanj, ki so vsako postno sredo ob 18.30. Več o tem lahko preberete na www.hodimoskupaj.si.

VELENJE – SV. MARTIN

V letošnjem postnem času smo vabljeni k tihi molitvi pred Najsvetejšim, ki bo v cerkvi ob sredah med 17.00 in 20.00. Začnemo v sredo, 9. marca. Vabljeni k molitvi.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

Oznanila_1. POSTNA NEDELJA (6. 3. 2022)

0
  Povezane objave
  • No related posts found.