7. – 14. april 2019

Posted by:

Svete maše:

Martinova oznanila 07.04.2019_maše_1

Druga oznanila in dogodki:

CVETNE DELAVNICE – V soboto, 13. aprila, bo od 9. do 11. ure v učilnici v župnišču za veroučence delavnica za izdelovanje snopov. Vabljeni! Prijavite se še danes po maši.

Radijski misijon – Od 7. do 13. aprila bo na radiu Ognjišče radijski misijon z naslovom »Cerkev je mlada.« Vabljeni k poslušanju!

POSTNI VEROUK ZA ODRASLE – Tretje srečanje za obnovitev in poglobitev verskega znanja na temo Katehumenat – koraki na poti v krščansko življenje (nadaljevanje) bo v soboto, 13. aprila, ob 19.45 v učilnici nad zakristijo. Vabljeni!

Blagoslov zelenja – Na cvetno nedeljo bo blagoslov zelenja pri vseh mašah. V Šmartnem bo ob 10.30 blagoslov zelenja in maša zunaj pri župnišču. V Škalah, Cirkovcah in Plešivcu bo blagoslov zelenja pred cerkvijo. V primeru slabega vremena bo blagoslov v cerkvi.

Čistilna akcija – Pred velikonočnimi prazniki vabljeni k čiščenju in urejanju okolice cerkve. Akcija bo v primeru lepega vremena v petek (12. 4.) od 14. ure dalje. S seboj prinesite potrebno orodje (grablje … ). K sodelovanju vabljeni tudi letošnji birmanci, starši in botri.

Možnost za sv. spoved je ob delavnikih pol ure pred sv. mašo in ob nedeljah pred in med svetimi mašami v kaplaniji (ob cerkvi; v prostoru, prirejenem za spovednico – zasebnost zagotovljena!). Priporoča se, da katoličan vsaj enkrat v letu pristopi k zakramentu sv. spovedi. Pravočasno pristopite k sv. spovedi pred prazniki. Prav tako pravočasno sporočite, če želite obisk bolnikov za spoved in obhajilo na domu pred prazniki.

OLJČNE VEJICE – Na cvetno nedeljo bodo na voljo oljčne vejice – prostovoljni prispevki bodo namenjeni za Don Boskov center v Celju, ki se posveča vzgoji mladih.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 14. 4. 2019, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek o cvetni nedelji in velikem tednu; pripravila ga bosta zakonca Katanec. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Martinova oznanila 07.04.2019

0
  Povezane objave
  • No related posts found.