8. – 15. oktober 2017

Posted by:

Svete maše:
8. 10.  NEDELJA

 

 

27. med letom

Benedikta,

devica, mučenka

 

ob 7.30 za žive in + župljane
ob 9.00 v Škalah za + Janeza Meža,

za + Ivana, Pepco, Slavka in Olgo Miklavžina

in za + Ivana Lipnika, osmina

ob 10.30 za + Marijo Oman, obl.

in za + Viktorja Krajnca

ob 19.00 za + Heleno Kaligaro, 30. dan
9. 10.   PONEDELJEK

Dionizij, škof,

in tovariši, mučenci

 

ob 19.00

 

za + Anico Pristovšek

in za + Alojzijo in Toneta Vidmarja

10. 10. TOREK

Danijel,

mučenec

 

ob 19.00

 

za + Antona in Rozalijo Beč

in v zahvalo Materi Božji

11. 10.   SREDA

Janez XXIII.,

papež

ob 7.00 za + sorodnike

in po namenu

12. 10.  ČETRTEK

Maksimilijan

Celjski, mučenec

ob 19.00 za + Alojza Jevšenaka in starše Velikonja

in v dober namen

13. 10. PETEK

Gerald,

vitez

ob 9.00 v Domu v dober namen
ob 19.00

 

v zahvalo Devici Mariji

in v čast Mariji za zdravje in za + Eda in Marijo Pušnik

14. 10.  SOBOTA

Kalist I.,

papež, mučenec

ob 19.00 nedeljska za + Julijano Zabovnik, 30. dan

in za + Stanislava Oprešnika ter Ferdinanda, Marjana (obl.) in Frančiško Stropnik

15. 10.  NEDELJA

 

 

28. med letom

Terezija Avilska,

cerkvena učiteljica

 

ob 7.30 za žive in + župljane

in za + Rudolfa (obl.) in Pepco Pantner

ob 9.00 v Škalah za + Valdo Makovec, obletnica

in za + Eda Lipnika

ob 9.00 v Cirkovcah za + Franca in Marijo Grobelnik,

za + Martina Rednjaka in Golčmanove

in v dober namen ter za lepo vreme

ob 10.30 za + Stanka Krivca in starše
ob 19.00 za + Petra Divkovića
Druga oznanila in dogodki:

KONCERT ZA HOSPIC – V četrtek, 12. oktobra, bo po večerni sv. maši (ob 19. 45) dobrodelni koncert za Društvo Hospic. Nastopa naš mešani pevski zbor Martinčki z gosti in solo pevka Andreja Krt. Zaželeni so prostovoljni prispevki za Društvo. Vabljeni!

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV – Zadnjo soboto v oktobru, 28. oktobra, bo pri sobotni večerni sv. maši srečanje zakoncev jubilantov. Vsi, ki letos praznujete okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, vabljeni, da se s skupno sv. mašo zahvalite Bogu za ta dar. Pari se prej prijavite v zakristiji.

SVETOPISEMSKE URICE – V oktobru bodo sestre uršulinke iz Maribora pri nas začele izvajati svetopisemske urice za predšolske otroke (4 – 6 let starosti). Gre za spoznavanje svetopisemskih zgodb preko pripovedi, pesmi, molitve … Predvidoma bodo srečanja enkrat tedensko, ob petkih popoldne. Zainteresirane starše vabimo, da svoje otroke čim prej vpišete v zakristiji ali v župnišču.

VSESLOVENSKO OBHAJANJE FATIMSKE 100-LETNICE V STIČNI – Lepo vabljeni na praznovanje 100. obletnice Marijinih prikazovanj v Fatimi, ki bo v soboto, 14. oktobra, v Stični. Na praznovanje smo povabili tudi vernike iz sosednje Hrvaške. Molitveno srečanje bo ob 10. uri, sv. maša ob 11. uri, po maši pa sledi procesija. Prijave za avtobus zbiramo v zakristiji. Odhod je ob 7.30 z glavne avtobusne postaje.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 15. 10. 2017, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje razmišljanje ob godu sv. Terezije Avilske (Velike); pripravila ga bosta Milena in Peter Četina. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE ZA ODRASLE – Skupini se lahko pridružite vsi, ki ste že prerasli osnovnošolske klopi in radi berete dobre knjige, take, ki nas od besed vodijo k Besedi. Posameznik se lahko SBPo pridruži samostojno ali v okviru bralne skupine v župniji, v kateri se bodo zbirali odrasli bralci, da bi skupaj razmišljali ob prebranih knjigah z duhovno, versko, vzgojno, družbeno-kritično ali splošno etično tematiko. Zainteresirani za skupino se javite v zakristiji.

PRIPRAVA ODRASLIH NA ZAKRAMENTE (KATEHUMENAT) – Vabljeni vsi odrasli, ki iz kakršnih koli razlogov še niste prejeli zakramentov uvajanja v krščanstvo (krst, spoved, obhajilo, birma), pa bi jih želeli, da se odločite za pripravo in se prijavite v župnišču.

Vseslovensko srečanje ločenih vernikov – V soboto, 21. 10., bo pri Sv. Jožefu v Ljubljani prvo vseslovensko srečanje ločenih vernikov. Po sv. maši ob 10.00 bo zanimiv program z nagovori, pričevanji in delavnicami. Vabljeni! Več na: srcerazvezani.si.

Martinova oznanila 08.10.2017

0
  Povezane objave
  • No related posts found.