Romanje Velenjskih župnij na Uršljo goro

Posted by:

V soboto, 8. septembra, na mali šmaren, smo župljani vseh treh velenjskih župnij poromali na Uršljo goro.

Avtomobili, ki so se ustavljali pri Križanu – nekateri so se zapeljali naprej do »rampe«, nekateri pa se so uspeli pripeljati čisto na vrh gore – so govorili, da se na Uršlji gori nekaj dogaja. Prav zanimivo je bilo gledati, kako iz avtomobilov izstopajo otroci, mladi, njihovi starši, starejši … Pisana druščina se je zbrala, eni z veliko kondicije, drugi z malo manj … pa nič zato, na koncu smo vsi prispeli na cilj veseli in zadovoljni, da smo zmogli ta napor. Nekateri so vzpon premagali kar s kolesi. Prekrasno vreme, romarsko vzdušje in dobra volja – vse to nas je spremljalo na poti proti vrhu.

Po telesnem  okrepčilu smo imeli sv. mašo, da smo nasitili tudi svoje duše. Sv. mašo smo darovali za našega pokojnega župnika, g. Marijana Kuka, ki je še v lanskem letu ob tej priložnosti bil z nami. Spominjam se, kako se je vedno z velikim veseljem pripravljal na to romanje in srce mu je pelo, ko je ob svojih župljanih daroval sv. mašo v cerkvi sv. Uršule. Letos je bilo drugače – pogrešali smo njegovo prisotnost, a se hkrati zavedali, da nas spremlja na drugačen način, in verjamem, da je tokrat njegovo srce še bolj pelo.

Pri sv. maši smo molili tudi za nove duhovne poklice in prosili Božjega blagoslova ob novem veroučnem in šolskem letu. Po maši smo se zadržali pred cerkvijo v prijetnem klepetu, malici, občudovanju narave ter poslušanju in plesu ob melodijah ansambla Aubreht …

Pozno popoldne smo se vračali v dolino z veselim srcem in z občutkom hvaležnosti, da je za nami dan, ki nam ga je podaril Gospod.

Bog daj, da bi bilo še veliko takih dni …

Cvetka Žlof

0
  Povezane objave
  • No related posts found.