Katehetsko delo v župniji opravljajo poleg duhovnika Janka Rezarja še katehistinje (po ABC) Cvetka Žlof, Mihaela Razboršek, Milena Kumer in Zorica Špital.

Verni starši in duhovni vzgojitelji so vsem petim dali dobro popotnico za osebno srečanje z Bogom. Bog je tisti, ki jih – poleg opravljanja poklicnega dela za »ljubi kruhek« – vabi v dejavno ljubezen do otrok in mladine v župniji. Moč in pomoč črpajo v izobraževanju, duhovnih vajah in predvsem Njem, ki se jim daje v podobi evharističnega kruha in vina.

Pri veroučnih urah se že leta srečujejo s številnimi dejavnostmi, ki jih imajo veroučenci. Bolj ali manj uspešno krmarijo med eno tedensko uro verouka, petnajstimi minutami za veroučno domačo nalogo, morda nedeljskim obiskom svete maše in šolskim poukom, športom, glasbeno vzgojo, računalnikom, televizijo, iPadom, iPhonom itd.

Pripravljeni so se pogovarjati in dogovarjati. Na zaprta vrata pa bodo naleteli vsi tisti, ki ne delajo domačih nalog, se nočejo naučiti osnovnih kristjanovih vedenj in se ne opravičijo za odsotnost pri verouku!

V veroučnem letu 2012/2013 si želijo, da bi skupaj s starši uresničevali nauk blaženega Antona Martina Slomška: »Otroška vzgoja je najimenitnejše delo, ki ga malokdo prav zna, čeravno le dvojno opravilo ima: otroke skrbno varovati, jih pridno učiti in vsega dobrega vaditi.«

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments