Srečanje dekanijskih pevskih zborov v naši župniji

Posted by:

Zadnji teden novembra je že po pravilu vsako leto rezerviran za srečanje cerkvenih pevskih zborov dekanije Šaleška dolina. Naša župnija je bila letošnji gostitelj. Zbrali smo se v soboto, 30. 11. 2013,  pred sveto mašo ob 19h, ki jo je, ob somaševanju dekanijskih duhovnikov, daroval župnik Janko Rezar.

Sodelujoči zbori so samostojno odpeli mašni del ali mašno pesem, skupno petje pa je že bilo v adventnem razpoloženju.

Pridiga je bila namenjena predvsem obnovi poslanstva, ki ga ima petje pri bogoslužju. Prisluhnili pa smo tudi desetim zapovedim za cerkvene pevce. Rahlo vznemirjenje in nasmeški so se pojavili na obrazih. Bolj ali manj smo se vsi prepoznali pri kršenju le-teh, a Bog ve, da jih ne kršimo namerno in zaupamo v Njegovo dobrohotno držo.

Priznanja za zbore, ki jih je podpisal celjski škof Lipovšek, je ob koncu svete maše podelil g. Janez Kozinc.

Zdi se mi pomembno poudariti, da je bilo evharistično slavje namenjeno tudi ljudskim pevkam in pevcem, ki se vsak dan trudijo za lepoto bogoslužja.

Srečanje smo nadaljevali v učilnici nad zakristijo, ki je močno “oddajala vonj po dobrem”. Klepetali smo s starimi znanci, sorodniki, prijatelji in obujali stare čase. Tudi zaradi takšnih srečanj je lažja pot na tedenske pevske vaje in k prvi sveti maši v nedeljo.

Sv. Cecilija, zavetnica cerkvenih pevcev, zborovodij in organistov, daj nam moč, da bomo vztrajali in daj pogum tistim, ki še iščejo poti, da bi se nam pridružili!

Milena Kumer

Srečanje pevskih zborov 2013

0
  Povezane objave
  • No related posts found.