Srečanje otroških pevskih zborov v Šoštanju

Posted by:

Za spletno stran Župnije Velenje – sv. Martin   V nedeljo, 22. februarja 2015, je bilo v šoštanjski župnijski cerkvi že tradicionalno srečanje otroških župnijskih zborov Dekanije Šaleška dolina. Srečanje so razdelili na tri dele: sveta maša, predstavitev zborov in pogostitev.

Sveto mašo je daroval g. Marko Rakun, somaševal je g. Janko Rezar. Več desetin otroških grl je veselo prepevalo in vsem zbranim dvigovalo duha k Bogu. “Post je vesela stvar” je povedal gospod dekan in opisal naše razpoloženje. Ej, če bo v nebesih tako lepo!

Sledila je predstavitev sodelujočih petih zborov. Uvod v nastop zbora so pripravili “domači angelčki”, ki so v nebesih poskušali ustanoviti glasbeno šolo. A so obupali, nastopajoči angelčki brez kril so jih namreč prekašali v lepem petju. Našo župnijo so zastopali Martinčeki pod vodstvom Lucije Slemenšek. Instrumentalno podporo sta omogočili Ana Marija Jevšenak in Anja Mihelak. Po številu članov so bili v zlati sredini (šoštanjski zbor je že leta nedosegljiv po številu pevcev!). Nastop so opravili zbrano, pogumno in predvsem sporočilno. “Od zemlje do neba odmeva hvalnica, ker si Stvarnik in Bog vesolja…” je še dolgo po nastopu odmevalo v naših srcih!

V tretjem delu je sledila pogostitev in mali pevci so si jo pošteno zaslužili.

Ko smo se odpravljali domov smo bili tako polni Sonca, da sploh nismo občutili dežja!

 

Milena K.

0
  Povezane objave
  • No related posts found.