Zahvalno srečanje zakoncev jubilantov

Posted by:

V soboto zvečer, 26. oktobra, se je pri maši v zahvalo za leta skupnega življenja zbralo 14 zakonskih parov, ki so letos obeležili okroglo ali polokroglo obletnico skupnega življenja. Njihovo zahvalo in priporočilo v Božje varstvo so s sodelovanjem pri sv. maši ubesedili mlajši pari iz zakonske skupine.

 

Uvod v sv. mašo

Spoštovani zakonci jubilanti in ostali navzoči, pozdravljeni. Sveti zakon je zaveza, ki smo jo mnogi izmed navzočih sklenili v tej ali drugi cerkvi, da bi pred Bogom potrdili ljubezen in namero, da ustvarimo temelj družine. »Jaz, Matjaž sprejmem tebe, … Jaz, Eva, sprejmem tebe …« so besede ki smo jih izrekali pred oltarjem pred toliko in toliko leti. Danes je priložnost, da se s ponosom ozremo na prehojeno pot vsi zakonci in še posebej jubilanti, ki to leto obeležujete 5,10,15 ali več let skupnega življenja. Ta sv. maša, pri kateri sodelujemo zakonci ene izmed zakonskih skupin v naši dekaniji, je priložnost za vse nas, da izročimo vse ravnine, strmine in spuste naših zakonskih poti Gospodu, se mu zahvalimo in izročimo v nadaljnje varstvo.

 

Prošnje

1. Dobri Bog, k tebi prihajamo kot možje in žene najprej s prošnjo za ljubezen. Pomagaj nam, da bo naša ljubezen drug do drugega vedno bolj podobna tvoji ljubezni do nas.

2. Pomagaj, Gospod, nam ženam, da se bomo zavedale, kaj vse naši možje storijo za nas in za našo družino, in jim bomo za to znale izkazovati hvaležnost in spoštovanje.

3. Gospod, na priprošnjo svetega Jožefa pomagaj nam, možem, da bomo znali biti do svojih žena ljubeči in potrpežljivi, tudi takrat, ko se nam bo zdelo, da si tega ne zaslužijo.

4. Gospod, v letih skupnega življenja je bilo prav gotovo že veliko prepirov in nesporazumov. Pomagaj nam, da bomo ob prepirih znali stopiti drug drugemu naproti s prošnjo za odpuščanje in z odpuščanjem.

5. Dobri Bog! Pomagaj nam, da bodo naši otroci v nas videli vzor dobrega zakona, ki jih bo spodbudil, da bodo tudi oni iskali v zakramentu zakona moč in ljubezen.

6. Gospod, naj po družinah poživimo molitev, še posebej molitev za nove duhovne poklice, da bodo tudi v prihodnje z nami dobri duhovniki, ki nas bodo podpirali v naših prizadevanjih.

7. Pomagaj nam, Gospod, da bomo tudi v družbi, navzven živeli svoj zakon tako, da se bodo ljudje čudili naši zvestobi in ljubezni.

8. Gospod, pripelji vse naše rajne starše, sorodnike, dobrotnike, duhovnike in prijatelje k sebi, v večno veselje.

 

Uvod v molitev očenaš

Naš Oče,

danes posvečujemo Tvoje ime. Danes nam daješ okušati delček tega, kar si nam pripravil v svojem kraljestvu.

Čeprav smo povezani po istem zakramentu, zakramentu svetega zakona, smo si vendar zelo različni.

Mogoče je kakšen zakonski par med nami v težkem življenjskem položaju ali stiski in z zaupanjem v Tvojo nezmotljivost prosi:

ZGODI SE TVOJA VOLJA.

Nekateri morda hrepenijo po vsakdanjem kruhu, vsakdanjem spoštovanju, razumevanju, ljubezni. Druge težijo bremena, za katere upajo, da jih odpustiš. Spet drugi se borijo z raznimi skušnjavami, ki so na vsakem koraku.

Vsi pa goreče prosimo: REŠI NAS HUDEGA, DOBRI OČE.

 

Zahvale

Gospod, hvala ti za vero, ki jo imamo in ki nam je bila že položena v zibelko, hvala tudi za to, da smemo prebirati Sveto pismo.

Gospod, hvala ti za življenje, ki nam je bilo podarjeno, hvala za naše starše, prijatelje in znance, na katere se smemo obrniti v vseh stiskah in tegobah našega življenja.

Hvala ti za vse današnje jubilante in zakonske pare, ki so si pred tabo obljubili večno ljubezen in zvestobo.

Prijatelj, hvala za naše družine in za njihov blagoslov, za nas otroke, ki smo sad starševske ljubezni.

Gospod, hvala ti za duhovne voditelje, ki si vedno vzamejo čas za naša srečanja, za njihov trud in pomoč na naši poti.

 

zakonci Lesnik, Vetrih, Špital

IMG_5768_crop1_auto

0
  Povezane objave
  • No related posts found.