Zaključek veroučnega leta na Sv. Križu za 2. razred

Posted by:

Čeprav v tem tednu začenjamo novo veroučno leto, ostaja v lepem spominu zadnja veroučna ura lanskega drugega razreda.

Ta ura je bila malo drugačna od ostalih, saj smo se dogovoril, da se v soboto 26. maja 2012 dobimo pri župnišču otroci skupaj s starši, z bratci in sestricami, dedki in babicami … Odpeljali smo se proti Svetemu Križu. Avtomobile smo pustili pri križu ob vznožju in se odpravili peš proti vrhu Svetega Križa. Res je bil kar velik hrib, ampak naši drugošolčki so vse to zelo lepo prehodili, vmes se igrali, pogovarjali, raziskovali … Ko smo prispeli na vrh Svetega Križa, smo se najprej malo odpočili, ogledali okolico, pogledali v dolino, kjer smo prepoznali Velenje, videli Uršljo Goro, Peco, Smrekovec …

Nato smo se vsi skupaj zbrali v cerkvi, kjer smo prepevali, imeli šmarnice, nato pa so otroci prejeli veroučna spričevala in Slomškova bralna priznanja.

Z nami so bile tudi animatorke Katarina, Anja in Nataša, ki so že pričakovale otroke, da se bodo skupaj igrali pred cerkvijo, starši pa so ostali v cerkvi z g. kaplanom Jankom in katehistinjo Cvetko pri pogovoru o tem, kaj so otroci počeli med veroučnim letom in kako se bodo v naslednjem veroučnem letu pripravljali na prvo sv. obhajilo.

Po dobro uri smo prišli vsi skupaj in naši želodčki so se začeli polniti s sladkimi dobrotami, ki so jih spekle naše mame.

Ob 12 uri smo naredili velik krog in prijeti za roke zmolili molitev ter se odpravili proti domu.

Bilo nam je zelo lepo!

Cvetka Žlof, katehistinja

Zaključek veroučnega leta na Sv. Križu

0
  Povezane objave