Adventni čas – čas priložnosti

Posted by:

Adventni čas ni samo čas priprave na praznovanje božiča, ampak tudi čas pričakovanja ponovnega Kristusovega prihoda. Želi nas predramiti in poživiti v naših odnosih do Boga, bližnjega in sebe. Želi nas spodbuditi, da bi vedno bolj postajali in ostajali prepričljiv odsev Luči, ki je prišla na svet v osebi Jezusa Kristusa. Zato je advent povabilo k prebuditvi, osebni prenovitvi in čuječnosti. Letošnji neobičajni advent je lahko ravno zaradi svoje neobičajnosti posebna priložnost zame in zate. Duhovna ponudba letošnjega adventa je bogata, naj ne ostane neizkoriščena.

Blagoslov adventnega venčka lahko pripravite kar doma, v okviru družine. Kako? Najdete tukaj.

Adventni koledar za otroke (in otroke po srcu): tukaj lahko dostopate do vsakodnevnih preprostih spodbud za advent.

Adventni koledar »Otroci za otroke« je vsakoletna spodbuda otrokom, da ob preživljanju adventa postajajo dobrodelni – zbirajo darove za otroke v misijonskih deželah. Letos v njem spoznavamo svetniško življenje misijonarja zdravnika dr. Janeza Janeža. Zgodbo bo mogoče v igrani obliki spremljati na spletu. Koledar je na voljo v cerkvi in na spodnji povezavi.

»Adventnice« so preproste zgodbe s sporočilom, ki jih bodo za vsak dan posneli mladi. Objavljene bodo na župnijski Youtube strani Župnija Velenje sv. Martin.

#deliJezusa – preROJEN – Preko pričevalcev boš tokrat videl, kako Bog do vsakega posameznika pristopa na drugačen način. Vsak ima drugačen dar in drugačno pot v življenju, pomembno je le, da spoznaš in izkoristiš te darove, ki so ti bili dani. Le tako boš resnično lahko zaživel polno, srečno in izpolnjujoče življenje. »Različni so milostni darovi, Duh pa je isti.« (1 Kor 12,4)

Spletni misijon “Ne boj se, samo veruj!” pripravlja p. Vili Lovše – prijave in spremljanje mogoče preko spleta.

Na strani portal.pridi.com so zbrane še druge različne adventne spodbude za otroke, mlade, odrasle, družine (blagoslov adventnega venčka v družini, nagovori, duhovne, bogoslužne in dobrodelne spodbude). Poišči nekaj zase. Naj bo adventni čas blagoslovljeni čas zbližanja z Bogom in bližnjimi.

0
  Povezane objave
  • No related posts found.