Cvetna nedelja

Posted by:

Na cvetno nedeljo bo preprost blagoslov snopov/zelenja v župnijski cerkvi pri vsaki sv. maši. Ker so vsa možna mesta za udeležbo pri maši v cerkvi že zapolnjena, vabljeni k spremljanju sv. maše ob 10. uri na Youtube strani župnije: https://www.youtube.com/channel/UCXLpUJ6tCIBXXS2SDWv2G5g

Blagoslov zelenja lahko obhajate tudi doma v družinskem krogu. V ta namen si priskrbite blagoslovljeno vodo in blagoslovno molitev (najdete tudi pri vhodu v cerkev).

Cvetna nedelja nas uvede v praznovanje velikega tedna, v katerem bomo spremljali Jezusovo zadnjo večerjo, trpljenje in smrt ter se po vsem tem razveselili največje zmage v zgodovini človeštva: zmage nad smrtjo. To bomo praznovali na Veliko noč, ki je praznik Jezusovega vstajenja. Velike noči ni brez trpljenja in smrti, spremljanje teh dni pa nam pomaga k celostnemu praznovanju. Vabljeni k družinskemu praznovanju velikega tedna od cvetne nedelje vse do velike noči.

MOŽNOST ZA SV. SPOVED je ob delavnikih med 18. in 18.45 uro (ob sredah zjutraj pol ure pred sv. mašo) in ob nedeljah pred in med svetimi mašami. Priporoča se, da gre katoličan vsaj enkrat v letu k zakramentu sv. spovedi. Pravočasno poskrbite za spoved pred prazniki.

PREJEM SV. OBHAJILA – Prejem sv. obhajila izven sv. maše je v nedeljo ob 11.45 in med tednom med ob 18.30 (razen ob sredah). Vnaprejšnja najava ni potrebna.

Ostalo najdete v oznanilih prihodnjega tedna. Spremljajte tudi spremembe v primeru morebitnih novih ukrepov.

0
  Povezane objave
  • No related posts found.