17. – 24. oktober 2021

Prihodnjo nedeljo (24. 10.) obhajamo misijonsko nedeljo. Prav je, da za naše misijonarje molimo in jih tudi materialno podpiramo. Nabirke pri vseh mašah prihodnje nedelje so namenjene za misijone. Bog povrni za vaše darove za misijone. Skupno praznovanje misijonske nedelje bo v župniji Sv. Vid pri Ptuju ob 15. uri. Lepo vabljeni.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 24. 10., bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Velenje prispevek z naslovom »Misijonska nedelja«; pripravila ga bo Jožica Plešnik. Vabljeni k poslušanju (tudi v arhivu na www.radiovelenje.com)!

Za vstop v cerkev je potrebno izpolnjevati pogoj PCT. Otroci stari do 15 let PCT ne potrebujejo. Prosimo vas, da ob vstopu v cerkev pristojni osebi pri vhodu pokažete osebni dokument in COVID zeleno potrdilo (v tiskani ali elektronski obliki). Osebe, ki ne izpolnjujejo PCT pogojev, žal ne morejo vstopiti v cerkev.

V cerkvi je še vedno obvezna uporaba zaščitnih mask. Hvala za vaše sodelovanje.

Lepo vabljeni k dobrodelni akciji Vincencijev koledar. Koledarji so na prostoru za tisk. Ob njih najdete položnice s katerimi boste pomagali društvu Vincencijeva zveza dobrote, ki gradi dom za prostovoljce. Priporočen dar za koledar je 10 €. Hvala.

V soboto, 30. oktobra, bo pri sobotni večerni maši pri Sv. Martinu srečanje zakoncev jubilantov. Lepo vabljeni vsi, ki ste lani ali letos praznovali okroglo ali pol-okroglo obletnico (5, 10, 15, 20 let …) zakonskega življenja, da se s skupno sv. mašo Bogu zahvalite za ta dar. Vabilo velja za zakonce iz obeh župnij (Velenje – sv. Martin in Velenje – bl. Anton Martin Slomšek). Prosim, da se pari še ta teden prijavite v zakristiji.

VELENJE – SV. MARTIN

Vabljeni ste, da ob spominu na rajne prižgete kakšno svečko manj in raje darujete za mašne namene, za ljudi v stiski ali v kak drug dober namen. Tudi letos bo v naši župniji pobuda, da namesto sveč na grobove darujete za prenovo župnijske cerkve. Na voljo bodo simbolične zastavice, ki jih boste prejeli ob prostovoljnih prispevkih in jih boste lahko ponesli na grobove vaših rajnih kot znamenje, da ste bili ob spominu na njih dobrodelni.

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

VELENJE – BL. ANTON MARTIN SLOMŠEK

Povabljeni ste, da na svoje domove vzamete kuverte za spomine. V njih so listi, na katere vpišete imena pokojnih, ki jih v mesecu novembru priporočate v molitev in spomin pri sv. maši. Vsak četrtek v novembru se bo v cerkvi sv. Andreja v Šaleku darovala sv. maša po namenu spominov. Bog povrni za dar, ki ga boste namenili za spomine.

Oznanila_29. NEDELJA MED LETOM (17. 10. 2021)

Druga oznanila in dogodki:

Zgodovina oznanil…>

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments