7. – 14. avgust 2022

GLEDE DOGOVARJANJA ZA PODELJEVANJE ZAKRAMENTOV (krst, poroka …), za cerkvene pogrebe in ostale upravne in pastoralne zadeve se iz župnij v soupravi obrnite na župnijski urad Župnije Velenje – sv. Martin (Šmarška cesta 2, Velenje; tel.: 03/897-56-80, e-pošta: zupnija@svmartin.net).

DAR ZA SV. MAŠE – Od 1. septembra 2022 dalje znaša dar za mašni namen 23 € (doslej 20 €), kakor so sklenili škofje na majski seji škofovske konference.

NA PRAZNIK MARIJINEGA VNEBOVZETJA iz bazilike Matere Božje v Petrovčah vabijo na romarski shod. V nedeljo, 14. avgusta, na predvečer praznika, bodo ob 19. 30 uri večernice z mašo, po maši procesija z Marijinim kipom in lučkami po vasi. V ponedeljek, 15. avgusta, bodo maše: ob 6.30 in 8.00 uri, ob 10.00 uri bo maša na prostem, mašuje in pridiga celjski škof dr. Maksimiljan Matjaž, ob 12.00 uri maša za ostarele in bolne, ob 19.00 maša za mlade, mašuje Martin Golob. Pri maši bo igrala glasbena skupina Veselje. Pri vseh mašah bo priložnost za sveto spoved. Marijini častilci, lepo vabljeni!

Iz Velenja bo na praznik peš romanje v Petrovče. Zbirno mesto je v Šaleku na parkirišču nasproti bencinske črpalke ob 4.45 zjutraj. Hoje je približno 4 ure in pol, tako da naj bi bili v Petrovčah do maše (ob 10.00). Prevoz domov si priskrbi vsak sam.

V Petrovče bodo poromali tudi kolesarji. Odhod kolesarjev je ob 8. uri izpred cerkve v Šaleku.

RADIJSKA ODDAJA – V nedeljo, 14. avgusta, bo pri verski oddaji Duhovna iskanja na Radiu Veseljak Velenje prispevek o Marijinem vnebovzetju; pripravila ga bo Simona Špital. Posnetkom oddaj lahko prisluhnete tudi na spletni strani ter na YouTube in Facebook strani župnije Velenje – sv. Martin. Vabljeni k poslušanju.

 

VELENJE – SV. MARTIN

PRENOVA ŽUPNIJSKE CERKVE – Prostovoljne darove za obnovo lahko oddate osebno ali na župnijski TRR: Župnija sv. Martin Velenje, SI56 0242 6009 2279 253 – za obnovo. Hvala za vaš dar.

VELENJE – BL. A. M. SLOMŠEK

V tem tednu v Šaleku ne bo sv. maš; maša bo v soboto, 13. 8., zvečer.

GORNJA PONIKVA

Hvala animatorjem in voditeljici Klari, ki ste v preteklem tednu pripravili poletni oratorij za otroke. Hvala tudi vsem, ki ste kakor koli pripomogli k izvedbi oratorija.

V nedeljo, 14. avgusta, bo ob lovrenški nedelji pri sv. maši ob 9.30 blagoslov novega vitraža, ki predstavlja sv. Izidorja. Po maši bo družabno srečanje pri cerkvi. Vabljeni!

Oznanila_19. NEDELJA MED LETOM (7. 8. 2022)

Druga oznanila in dogodki:

Zgodovina oznanil…>

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments