Teden družine, duhovne spodbude in veroučne vsebine

Posted by:

teden družine 2020

Danes, na god sv. Jožefa, vstopamo v teden družine, ki se sklene na praznik Gospodovega oznanjenja, 25. marca (tudi materinski dan, dan staršev). Prepričan sem, da družine še nikoli niso imele priložnosti biti toliko skupaj kakor v tem času. Kar je lahko zelo dobro, po drugi strani pa najbrž ni preprosto. V spodbudo in pomoč pri gojenju, prečiščevanju in plemenitenju medsebojnih vezi v družini so lahko spodbude, ki jih je za teden družine 2020 pripravil Urad za družino pri Slovenski škofovski konferenci in jih najdete na https://portal.pridi.com/2020/03/05/teden-druzine-2020-kdor-se-uci-je-mlad-2/.

V času, ko je motena redna duhovna oskrba vernikov po župnijah, kakršne smo bili vajeni doslej, so na voljo mnoge duhovne spodbude. Veliko jih je zbranih na tej povezavi: https://katoliska-cerkev.si/duhovne-spodbude-katoliskim-vernikom-v-casu-koronavirusa?fbclid=IwAR0mjxPX5ulsLGQIMpzsmYUBz-adWRr9omGhJKCyGnhhf3lQoeJmd2bpBH0

Tudi področje verske vzgoje otrok (verouk/kateheza) naj ne bo na stranskem tiru, ampak je to prilika, da družine glede verskega življenja (p)ostanejo to, kar naj bi bile: Cerkev v malem (kakor je lepo zapisano v prispevku: http://druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/%C2%BBdruzine-naj-v-tem-tezkem-casu-postanejo-celice-cerkve%C2%AB?Open). Nekaj pobud v tej smeri je pripravil Slovenski katehetski urad in so dostopne na portalu https://portal.pridi.com/. Tam se trenutno nahaja:

V prihodnje bodo na voljo gradiva za katehezo po triletjih na temo posta + kateheze ob nedeljski Božji besedi (molitveno bogoslužje pa je že v včeraj poslanem gradivu); nato bo vsak teden do velike noči gradivo s pripravo na praznik po triletjih + molitveno bogoslužje za družine ob nedeljah; po veliki noči bodo na voljo gradiva po posameznih razredih (se še uskajuje in načrtuje).

Prosim, delite omenjene povezave do duhovnih in katehetskih vsebin z vsemi, ki bi jih utegnilo zanimati, pa nimajo možnosti ali ne spremljajo spletnih objav.

0
  Povezane objave
  • No related posts found.